Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Odtajnený dokument: Britský pilot videl UFO, zaznamenali ho aj radary!

Hughesovi kolegovia na lietadlo namaľovali obrázok lietajúceho taniera
Hughesovi kolegovia na lietadlo namaľovali obrázok lietajúceho taniera (Zdroj: worldwararmageddon.blogspot.com)

CAMBRIDGE - Až po 60 rokoch sa Briti rozhodli odtajniť záznam, v ktorom sa píše, že ich bojový pilot zahliadol počas cvičného letu nad Nemeckom UFO. Strieborný disk podľa neho letel rýchlejšie než akýkoľvek stroj tej doby a zachytili ho aj radary.

Člen letectva Spojeného kráľovstva seržant Roland Hughes sa v roku 1952 vracal na základňu z letu nad Západným Nemeckom. Zrazu sa tridsať metrov od jeho lietadla objavil lesklý, strieborný, kovový disk.

Tieto fakty teraz prvýkrát odtajnil Churchillov archív pri Cambridge University. V správe stojí, Hughesa vtedy poslali za ministrom letectva Duncanom Sandysom. Povedal mu, že okolo neho preletel lietajúci tanier, ktorý vzápätí rýchlo zmizol z dohľadu. Objekt mal podľa neho rozpätie veľké ako "krídla bombardéru Lancaster", čiže približne tridsať metrov.

Jeho výpoveď potvrdili aj radary, ktoré zaznamenali stroj letiaci oveľa vyššou rýchlosťou, než akú dosahovali najrýchlejšie lietadlá tej doby. Dvadsaťtriročný Roland uviedol, že sa k nemu blížilo "strieborné svetlo", v ktorom o chvíľu neskôr rozoznal "žiariaci tanier s dokonale hladkým povrchom".

Minister mu spočiatku neveril, ale po predložení záznamov z radarov dospel k záveru, že si mladík nevymýšľa. V odtajnenom dokumente Sandys odkazoval na podobné hlásenia amerických pilotov. "Nepochybujem, že Hughes videl fenomén podobný tomu, aký popísali mnohí jeho kolegovia zo Spojených Štátov. UFO dostalo prezývku" Tanier Sam."

Hughes zomrel v roku 2009 vo veku 79 rokov a o svojom zážitku často nehovoril. Svojmu synovi Brianovi (45) ale povedal: "Ľudia si myslia, že si blázon, keď začneš rozprávať o lietajúcich tanieroch. Ja som ho videl len raz. potom už nikdy." Správu priniesol portál tn.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu