Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Tajná správa armády: Ufónci k nám chodia na dovolenky?!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: prufon.net)

LONDÝN - Britský národný archív zverejnil doteraz tajné materiály o mimozemských návštevníkoch našej planéty. Úradníci ministerstva obrany v nich napríklad navrhujú, aby sa armáda zmocnila ufónskych technológií a využila ich pre obranu Spojeného kráľovstva.

Podľa nich môžu mimozemšťania navštíviť našu planétu z troch dôvodov: vojenská obhliadka terénu, vedecké skúmanie alebo turizmus, informuje portál iDnes.cz.

V dokumentoch z roku 1995 jeden dôstojník vyzýva, aby boli všetky oznámené pozorovania mimozemských plavidiel preskúmané s najvyššou prioritou. Zároveň ale zdôrazňuje, že zatiaľ neexistuje žiadny dôkaz o nepriateľských úmysloch ufóncov. "Musíme postupovať s otvorenou mysľou. To čo je dnes považované za vedecký fakt, nemusí byť zajtra pravda," varoval svojich nadriadených.

"Máme poslanie, ktoré sme doteraz nedokázali naplniť. To znamená, že nevieme, či UFO existuje. Ak áno, netušíme, kto to je, aké sú ich zámery alebo či pre Spojené kráľovstvo predstavujú nejakú hrozbu," dodáva úradník poverený monitorovaním mimozemšťanov.

Ak by sa prítomnosť obyvateľov iných planét na Zemi podarilo preukázať, zástupca ministerstva navrhol, aby sa ich technológie využili na obranu Veľkej Británie.

V odtajnených dokumentoch sa píše, že niektoré nahlásené pozorovania len masové halucinácie, atmosférické efekty alebo americké špionážne lietadlá. Pracovníci rezortu ale priznali, že nie všetky tajomné objekty na oblohe sa dajú logicky zdôvodniť.

"Prepodkladáme, že veľa ľudí pozorovanie vôbec nenahlásilo, pretože nechcelo riskovať verejné zahanbenie," uvádza v hlásení. Výskyt UFO značne narástlo po druhej svetovej vojne. Jeho najčastejšími pozorovateľmi sú farmári, policajti a doktori.

Naopak, v starších materiáloch z roku 1979 sa spomína, že ministerstvo obrany nepovažovalo našu planétu za obľúbený cieľ vesmírnych turistov. "Tak nedôležitú planétu obiehajúcu okolo tak nezaujímavej hviezdy by pravdepodobne nenavštívili častejšie ako raz za desať rokov," konštatovali vtedy úradníci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu