Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najstrašnejšia droga sveta: "Diablov dych" robí z ľudí zombie!

Vysoká dávka skopolamínu je smrteľná
Vysoká dávka skopolamínu je smrteľná (Zdroj: YouTube)

BOGOTA - Nebezpečná droga, ktorá ochromuje slobodnú vôľu a maže svojím obetiam spomienky, sa v súčasnosti stala veľkou hrozbou na uliciach v Kolumbii. Skopolamín, hovorovo nazývaný "Diablov dych," dokáže z ľudí urobiť zombie, či dokonca ich donúti darovať vlastné orgány. Ryan Duffy z magazínu VICE pomocou rozhovorov s jej dílermi aj užívateľmi odhalil šokujúcu kultúru tamojšieho drogového sveta.

Jeden z dílerov v hlavnom meste Bogota sa zdôveril, že droga bez chuti a zápachu je desivá najmä pre jednoduchosť jej podania. Skopolamín môže byť pokojne hodený do tváre nič netušiacej obete na ulici, ktorá do niekoľkých minút podľahne jej účinkom. "Môžete ju odviesť kam chcete. Bude ako dieťa," vysvetlil díler s tým, že gram skopolamínu je podobný gramu kokaínu, ale neskôr ho označil za "horší ako antrax."

Podľa neho droga mení ľudí na zombie a blokuje predchádzajúce spomienky, takže aj keď vyprchá, obete si nepamätajú, čo sa stalo. Dosvedčuje to aj prípad ženy, ktorú na chodníku oslovil neznámy muž, aby sa jej opýtal na cestu. Nakoniec útočníka pod vplyvom drogy doviedla až do svojho domu, kde mu pomohla nazhromaždiť svoje veci, vrátane úspor a kamery svojho priateľa. Hoci prišla o majetok a peniaze, mala v podstate ešte šťastie.

Podľa britského vestníka klinickej farmakológie, látka - tiež známa ako hyoscín - spôsobuje rovnakú úroveň straty pamäti ako diazepam. V dávnych časoch bola podávaná ženám mŕtvych kolumbijských vodcov, aby ich mohli pochovať zaživa spolu s ich pánmi. Ešte nedávno ju americká Ústredná spravodajská služba CIA využívala pri výsluchoch počas studenej vojny v nádeji, že bude mať rovnaký účinok ako sérum pravdy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu