Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Študent po užití drogy zošalel: Škriabal si tvár a videl diabla!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: addictionhealth.blogspot.sk)

BRISTOL - Anglický študent Tom Bellmont (20) takmer prišiel o život po tom, čo užil drogu s názvom 2CB. Počas tripu sa snažil rozškriabať si vlastnú tvár a hlavu. Bol nepríčetný a ohrozoval každého vo svojej blízkosti.

Vydesení kamaráti z univerzity v Bristole

zavolali záchranku, keď videli, ako sa študent hudby predávkoval potenciálne smrteľnou drogou. Polícia a záchranári ho minulú stredu o 2:20 ráno naložili do sanitky a previezli do nemocnice, kde ho napojili na ventilátor a skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti. Lekári ho v prepustili v piatok a domnievajú sa, že extrémna reakcia bola dôsledkom predošlého zdravotného stavu.

Študent po užití drogy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tv Markíza, Tv Nova)

"Kričal naozaj hlasno, mlátil okolo seba rukami a strašne zazeral. Bolo to desivé. Na tvári mal krv," uviedol jeden zo svedkov. Podľa ďalšieho "povedal, že videl diabla a že má poranený mozog". Študentka Caitlin Hawntová napísala na Twitteri, že si "vzal 2CB a začal si škriabať tvár, mal záchvaty a penu okolo úst".

2CB môže byť predávané vo forme bieleho prášku alebo malých tabletiek a je obzvlášť nebezpečné, keď sa kombinuje s inými liekmi alebo alkoholom. Táto droga bola vytvorená v roku 1970 a najprv používaná ako terapeutická podpora pre psychiatrických pacientov. Dnes je vo väčšine krajín zakázaná. Informoval britský portál thesun.co.uk.

Tlačovka OĽANO

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu