Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Strašidelný pohľad: Moskvu zahalil podivný zelený mrak!

Zelený opar vystrašil Moskovčanov
Zelený opar vystrašil Moskovčanov (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Obyvateľov Moskvy včera vydesil zelený mrak, ktorý sa vznášal nad mestom. Ruské úrady ich ale upokojovali, že ide o koncentráciu peľu, ktorý sa vzniesol do vzduchu z kvitnúcich stromov. Ruskú blogosféru ovládla obava, či nejde o následok nejakej chemickej havárie.

"Rýchle oteplenie v oblasti Moskvy spôsobilo rozkvitanie viacerých druhov stromov," oznámilo ruské ministerstvo pre mimoriadne udalosti. "Preto sme svedkami invázie peľov," dodalo. Podľa neho tak ľuďom nehrozia zdravotné komplikácie s výnimkou alergikov a astmatikov, ktorí sú citliví na tieto alergény.

Nánosy peľu zaplavili ulice ruskej metropoly a vytvorili tenkú zelenú vrstvu na parkujúcich autách. "Prečo sú všetky autá pokryté niečím zeleným? Je to biologické alebo chemické? A teraz tu je zelený mrak," písal jeden diskutujúci na internete. "Videl som niečo ako zelený dym nad mestom, z 22. poschodia ho vidím dobre. Úprimne povedané, je to celkom strašidelné," pridal sa iný.

V Rusku nie sú obavy z priemyselných katastrof nijako neopodstatnené - v posledných rokoch ich krajina z vojenských či priemyselných zariadení zažila niekoľko. V lete 2010 zamoril Moskvu na niekoľko týždňov dusivý smog spôsobený dymom z horiacich lesov v okolí veľkomesta.

Zelený mrak

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu