Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Milionári chcú prežiť apokalypsu: Stavajú pre nich špeciálny mrakodrap!

Štyri apartmány za 7 miliónov dolárov sú už predané Zobraziť galériu (6)
Štyri apartmány za 7 miliónov dolárov sú už predané (Zdroj: Daily Mail)

KANSAS - Predpovede o tom, že svet sa rúti do blízkej záhuby, pobláznili nielen obyčajných ľudí, ale aj tých, ktorí nemajú problém siahnuť do vrecka a vysoliť za prežitie poriadnu sumu peňazí. Poniektorí si už stihli zakúpiť luxusné apartmány v podzemnom mrakodrape, ktorý bude stáť v americkom Kansase.

Stavba je podľa tvorcov navrhnutá tak, aby jej obyvatelia prežili ľubovoľne dlho akúkoľvek prírodnú katastrofu, pandémiu, hladomor alebo teroristický útok. V budove pre 70 vyvolených budú okrem bytov aj zeleninová a rybia farma, kino, škola, nemocnice, bazény, knižnica a reštaurácie.

Byt v mrakodrape, ktorý vzniká v priestore bývalej raketovej základne z doby studenej vojny si zakúpil aj developer Larry Hall (55), pretože sa obáva, že erupcie na slnku jedného dňa vyhodia elektrickú sieť a spôsobia šialený chaos. A plánuje postaviť ďalšie tri takéto bunkre. Strach sa totiž podľa neho predáva lepšie ako sex a stihomam z konca sveta pochytí čoraz viac ľudí.

Podzemný mrakodrap bude mať 14 poschodí a siahať do hĺbky 53 metrov. Obopínajú ho tri metre hrubé múry, ktoré by mali odolať aj atómovému výbuchu. Projekt počíta s obrovskými zásobníkmi vody a tiež s premysleným bezpečnostným systémom, ktorý obyvateľov ochráni pred prípadným postkatastrofickým rabovaním.

Milionári chcú prežiť apokalypsu:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Daily Mail)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu