Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Odpudzujúca spoveď sériového vraha: Je to ako byť nadržaný

David Alan Gore písal z väzenia listy
David Alan Gore písal z väzenia listy (Zdroj: wptv.com)

TALLAHASSEE - David Alan Gore je odsúdený na smrť. Za znásilnenie a vraždu šiestich mladých žien ho 12. apríla čaká poprava. Ešte pred smrťou sa však chcel vyznať z pocitov, ktoré sa honia hlavou človeku ako on. Priznania, s ktorým začal pred piatimi rokmi, sú šokujúce.

V mrazivej 200-stranovej korešpondencii mužovi menom Tony Ciaglia presne popísal, ako v 80. rokoch v americkom Vero Beach zavraždil a znásilnil štyri štrnásťročné dievčatá a dve dospelé ženy.

"Znásilnil som ich a zavraždil. Potom som ich odtiahol do lesa a zbavil sa ich," píše v jednom z nich. "A schoval som si ich vlasy. Žil som z toho ešte niekoľko dní. Bol to perfektný zážitok."

"Je to podobný pocit, ako keď ste nadržaní. Neustále sa to stupňuje, až kým si nejako neuľavíte. Musím potom niekoho znásilniť. Túžim po tom. S potrebou vraždiť je to podobné. Začne to pomaly, ale potom sa to nabaľuje a vy urobíte čokoľvek, aby ste tú potrebu uspokojili. Stále sa bojíte, že vás chytia, ale to vzrušenie za to riziko stojí. Je to slasť," zveruje sa v ďalšom.

Nechýba spoveď o tom, ako sa odsúdenému páčilo rozrezávať svojim obetiam bruchá a vyberať im vnútornosti. Niekedy ich dokonca rozložil na stole, aby si ich mohol poriadne prezrieť. "Možno som videl viac než mnohí doktori," napísal Ciaglimu.

Na základe Goreho listov vznikla kniha, ktorá na prípad upozornila guvernéra Floridy Ricka Scotta, ktorý pre viacnásobného vraha urýchlene podpísal dátum trestu smrti. "Vďaka" svojej odpudzujúcej korešpondencii tak Gore preskočil v rade na celu smrti 40 ľudí. Popravia ho už tento štvrtok. Informácie priniesol portál tn.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu