Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Harriet porazila anorexiu: Z 32-kilovej kostry je zdravá blondínka!

Kedysi behala, lebo chcela schudnúť, dnes to robí pre radosť
Kedysi behala, lebo chcela schudnúť, dnes to robí pre radosť (Zdroj: albanpix.com)

LONDÝN - Zdravotná sestrička Harriet Smithová (26) z Veľkej Británie trpela 12 rokov ochorením, ktoré ju takmer priviedlo na prah smrti. Vyhladovaná dievčina, ktorá vážila necelých 32 kíl, svoj boj nakoniec zvládla a môže byť inšpiráciou pre ženy s rovnakým osudom.

Problémy s príjmom potravy sa u Harriet začali prejavovať, keď mala iba 14 rokov. Prestala sa normálne stravovať, menštruovať, cítila sa neustále unavená a začali jej rednúť vlasy. Rodičia sa rozhodli dcéru previezť do nemocnice ku špecialistom na anorexiu. "Odmietala som si pripustiť, že som chorá. Nikdy by som nečakala, že to dôjde až tak ďaleko," hovorí dnes už vyliečená Harriet.

Pekná blondína vážila necelých 32 kg a jej index telesnej hmotnosti bol len 10, oproti normálnemu 18,5. "Doktor mi povedal, že som bola len niekoľko týždňov pred smrťou," uviedla dievčina. V nemocnici jej dali lekári vnútrožilovú výživu a okamžite za ňou začali chodiť psychológovia. Harriet našťastie začala naberať na váhe a jej stav sa postupne zlepšoval.

Dnes je 176 cm vysoká a 60 kíl vážiaca Britka šťastná a hovorí: "Teraz som na 99% vyliečená. Stále je ale v mojej hlave kúsok anorexie."

Veľkou oporou jej v boji s poruchou boli rodičia a tiež priateľ. Harriet dúfa, že jej príbeh inšpiruje ďalšie dievčatá s podobnými problémami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu