Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Tínedžerka vážila úbohých 24 kíl, od smrti ju delilo 48 hodín!

Rachael vyzerala ako kostra, dnes má 50 kíl
Rachael vyzerala ako kostra, dnes má 50 kíl (Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN - Britka Rachael Johnstonová (20) bojovala štyri roky s anorexiou, keď jej lekári oznámili, že ak odmietne umelú výživu, do 48 hodín zomrie. V tej dobe vážila iba 24 kíl!

Rachael je presvedčená, že mentálna anorexia u nej v 13 rokoch prepukla kvôli obsesii štíhlymi celebritami, ktorých sú plné časopisy. Teraz preto spoločne so svojou matkou Lynne rozbehli kampaň za zákaz reklám zacielených na tínedžerov s vyretušovanými fotografiami extrémne chudých hviezd.

"Vystrihovala som si fotky superštíhlych modeliek a celebrít. Najviac posadnutá som bola Victoriou Beckham. Lepila som namiesto jej tváre svoju tvár a stále si hovorila, že takto musím raz vyzerať," opísala Rachael svoje správanie denníku Daily Mail.

Dievča nakoniec jedlo len polovicu jablka raz za dva dni a v priebehu niekoľkých mesiacov ho až osemkrát hospitalizovali. "Stále sa ešte z toho dostávam, beriem lieky na depresie a mám osteoporózu. Nechcem, aby ďalšie dievčatá dopadli ako ja," dodáva dievčina, ktorej váha vystúpila na päťdesiat kíl a z konfekčnej veľkosti pre 9-ročné deti sa dostala na 36.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu