Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Poburujúca súťaž: Kanaďania môžu vyhrať za nevestu Češku!

Rádio propaguje kontroverznú súťaž aj na svojej webstránke
Rádio propaguje kontroverznú súťaž aj na svojej webstránke (Zdroj: q104.ca)

HALIFAX - Rozhlasová stanica Q104 v kanadskej provincii Nové Škótsko vyhlásila súťaž, ktorej víťaz odcestuje do Prahy a zoznamovacia agentúra mu pomôže nájsť českú partnerku. Na rádio sa za to zniesla vlna kritiky, informuje v piatok denník Edmonton Journal.

Stanica sídliaca v Halifaxe súťaž The Male is in the Czech (Muž je v Českej republike) vyhlásila v pondelok a zatiaľ sa do nej prihlásilo asi desať mužov. Reakcie verejnosti sú ale prevažne negatívne.

"Prihlásilo sa veľa ľudí, čo k súťaži mali výhrady a na Kanadskej rade pre vysielanie sme zaregistrovali veľký počet oficiálnych sťažností," povedal programový riaditeľ rádia JC Douglas. "Je to trochu znepokojujúce, pretože si myslím, že to ľudia nepochopili," obhajuje program.

Víťaz súťaže získa bronzový balíček od českej zoznamovacej internetovej stránky czech-bride.com. Ten obsahuje štyri schôdzky s rôznymi alebo rovnakou ženou v cene 1100 eur.

 Douglas odmietol obvinenia, že je so súťažou spojený problém obchodovania s ľuďmi a nútenie k prostitúcii. "Keď prehliadnete názov tej súťaže, uvidíte, že ide len o európsku zoznamovaciu hru. Nie je tam garancia intímneho kontaktu ani reč o ňom. Ľudia sa rozčuľujú bez toho, aby poznali fakty."

Súťaž končí 8. marca a môžu sa jej zúčastniť len dospelí muži z Nového Škótska. Douglas uviedol, že zatiaľ sa prihlásili záujemcovia vo veku 19 až 40 rokov.

Rozhlasová stanica Q104 vyhlásila kontroverzné súťaže už skôr. V roku 2010 vyzvala poslucháčov, aby za možnosť výhry 25 000 dolárov (18 500 eur)) robili extrémne veci. Mali napríklad stráviť jeden deň v mobilnej toalete.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu