Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Skonči, alebo zomri: Claire čaká smrť, 31 rokov "tlačí" iba pizzu!

Claire nevie žiť bez pizze
Claire nevie žiť bez pizze (Zdroj: thesun.co.suk)

LONDÝN - Angličanka Claire Simmonsová (33) zo západného Londýna sa už 31 rokov živí výhradne pizzou. Lekári ju varujú, že ak okamžite nezmení spôsob stravovania, zomrie. Nie je to však vôbec jednoduché.

"Nič iné ako pizzu nedám do úst," tvrdí študentka, ktorá denník The Sun kontaktovala po tom, čo zverejnil príbeh 17-ročnej Stacey. Tá konzumovala výhradne iba vyprážané kuracie nugety, až skolabovala.

Claire hovorí, že ak pred ňu postavia niečo iné ako paradajkovú pizzu, začína sa triasť. Takú má voči inému jedlu averziu.

Lekári varujú, že takýto stravovací návyk môže v budúcnosti spôsobiť mŕtvicu alebo infarkt. Žena má taktiež nedostatok vitamínov, ktoré v dôsledku tejto jednostrannej stravy do tela neprijíma.

"Aby som bola úprimná, zeleniny a ovocia sa doslova bojím. Neznášam, keď mi ľudia hovoria, že som vyberavá. Toto je skutočná medicínska diagnóza," obhajuje sa Claire, ktorá podľa zdravotníkov  trpí syndrómom selektívneho príjmu potravy. Často k nemu vedie nejaký s jedlom spojený traumatizujúci zážitok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu