Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Chlpaté sestry strašia dedinu: Vyzerajú ako vlkodlaci!

Sestry sa obávajú, že si nikdy nenájdu manželov Zobraziť galériu (2)
Sestry sa obávajú, že si nikdy nenájdu manželov (Zdroj: Daily Mail)

PUNE - Tri indické sestry, ktoré trpia vlkodlačím syndrómom, sa boja, že si nikdy nenájdu manželov. Pre vzácnu genetickú mutáciu majú svoje telá obrastené ochlpením, ktoré nekontrolovateľne rastie. Bohužiaľ, na laserovú operáciu, ktorá by im mohla pomôcť, nemajú peniaze.

Savita (23), Monisha (18) a Savitri (16) Sangliové z malej indickej dedinky blízko Pune trpia genetickou poruchou zvanou hypertrichóza, ktorej sa hovorí aj vlkodlačí syndróm. Ide o jednu z najvzácnejších porúch na svete a postihuje len jedného človeka z miliardy.

Dievčatá syndróm zdedili po svojom otcovi, ktorý ním tiež trpel a za ktorého ich matku vydali proti jej vôli príbuzní, keď mala 12 rokov. Povedali jej, že ak si ho nevezme, tak ju zabijú. "Manžela som prvýkrát uvidela v deň svadby. Bola som malé dievča a vydesil ma svojou chlpatou tvárou na smrť," hovorí Anita (40), ktorá má šesť dcér a syndróm postihol tri z nich.

Sestry používajú špeciálnu masť, ale tá príliš nepomáha. Všetkým trom rastú chlpy po celom tele a tvári. Dievčatá by sa chceli svojho prekliatia zbaviť, avšak laserová operácia, ktorá by im mohla pomôcť, by každú stála v prepočte 5 400 eur. Chudobná rodina toľko peňazí nemá.

"Ľudia sa nám posmievajú a tiež by sme sa rady vydali," hovorí najstaršia Savita nešťastne. Byť slobodnou a bezdetnou ženou je v rurálnej Indii chápané ako stigma. Dievčatám sa preto teraz snaží pomôcť dokumentarista, ktorý o nich nakrúca film, aby na ich prípad upozornil. Pokúsi sa pre nich založiť zbierku a vybrať tak potrebnú sumu na vysnívanú operáciu.

Matka je nešťastná, tri dcérky vyzerajú ako vlkodlaci

Chlpaté sestry strašia dedinu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Daily Mail)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu