Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Keď ľudský život nemá cenu: Páry sa pobili o chlapca, dievča nechcú!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: alamy)

NAÍ DILLÍ - Zámena dvoch novorodencov na pôrodníckom oddelení v Indii sa skončila tým, že obe manželské dvojice žiadajú chlapca a odmietajú byť rodičmi dievčatka. Informovali o tom dnes miestne médiá, ktoré zmonitorovala agentúra DPA.

Bábätká sa narodili 25. marca v nemocnici v západoindickom meste Džódhpur. Novorodencov neúmyselne zamenili, ale keď chcel nemocničný personál chybu napraviť, manželský pár, ktorý najprv dostal chlapca, sa ho odmietol vzdať a vziať si dievčatko. Púnam Kanvar a jej manžel Čajn Singh odmietli aj výsledky krvných testov, ktoré potvrdzovali, že dievčatko je ich dieťaťom. A podali na polícii sťažnosť.

Kým obe manželské dvojice bojujú o chlapca, dievčatko zostáva v starostlivosti nemocnice, pričom sa vykonávajú testy DNA. V Indii je všeobecná diskriminácia novonarodených dievčatiek, a to i napriek kampaniam a výzvam indických lídrov, aby sa s týmto zvykom skoncovalo. Dievčatá sú vnímané ako bremeno, pretože rodičia im musia pripravovať obrovské veno, ale synov pokladajú za živiteľov rodiny, ktorí sa starajú o rodičov v starobe.

Umelé potraty plodov ženského pohlavia sú v Indii dosť časté, aj keď pred 15 rokmi začali platiť zákony proti určovaniu pohlavia embrya. Každý rok sú hlásené i prípady zabíjania novorodencov ženského rodu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu