Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Pri mysterióznom jazere, ktoré môže vyhubiť ľudstvo, má byť pochovaný Hitler!

Adolf Hitler Zobraziť galériu (2)
Adolf Hitler (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruská štátna spravodajská agentúra vydala kontroverznú správu, podľa ktorej by sa telo nacistického diktátora Adolfa Hitlera (†56) mohlo nachádzať v ľade Antarktídy! Ide o miesto plné anomálií, nevysvetliteľných zemetrasení a záhadných zmiznutí.

Ruské médiá špekulujú o možnosti historického nálezu. Ich vedci sa totiž cez takmer štvorkilometrovú vrstvu antarktického ľadu dostali k jazeru Vostok. Niekde blízko neho by sa vraj mohlo nachádzať aj telo jedného z najväčších netvorov v dejinách ľudstva.

Podľa jednej z teórií bolo totiž Hitlerovo telo po samovražde, ktorú spáchal 30. apríla 1945, naložené do ponorky U-977 a prevezené na Antarktídu do tajného nacistického bunkra práve niekde v blízkosti jazera Vostok. Tam sa vraj mali nacisti pokúšať svojho vodcu naklonovať.

Väčšina ruských historikov sa však skôr prikláňa k teórii, že diktátorovo telo previezli do Ruska a identifikovali podľa zubov.

Po viac ako tridsiatich rokoch vŕtania sa ruskí vedci podpovrchovému jazeru Vostok priblížili na dosah. "Naši vedci včera na stanici Vostok skončili v hĺbke 3.768 metrov a dosiahli tak povrchu subglaciálneho jazera," cituje ruská agentúra Ria Novosti nemenovaný zdroj.

Jazero Vostok je od okolitého sveta odrezané už milióny rokov. Vedci sa domnievajú, že v ňom môžu nájsť na Zemi dosiaľ netušené formy života. A zdá sa, že záhadných objavov môže byť oveľa viac.

Základňa, z ktorej prebiehajú operácie.

Pri mysterióznom jazere, ktoré
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu