Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dievčatko (9) požierala rakovina, nádor vyzeral ako chobotnica!

Alannah sa pomaly uzdravuje
Alannah sa pomaly uzdravuje (Zdroj: bostonglobe.com)

BOSTON - Zhubné nádory napadli deväťročnej Alannah šesť orgánov. Rakovina sa navyše rýchlo šírila smerom k srdcu. Zlyhala chemoterapia i operácie. Lekári sa preto uchýlili k riskantnému rozhodnutiu. Dievčaťu transplantovali všetky postihnuté orgány.

Pažerák, pečeň, žalúdok, pankreas, slezinu a tenké črevo. Všetky tieto orgány vymenili Alannah Shevenellovej lekári z detskej nemocnice v Bostone počas jedinej operácie, ktorá trvala štrnásť hodín.

Bola to tá posledná a najrizikovejšia možnosť, ako malé dievčatko zachrániť. Obrovský nádor prerastal jej telíčkom a hrozilo, že čoskoro napadne aj srdce. "Bol ako monštrum, slizký a obrovský. Vyzeral ako nejaká chobotnica, ktorá pohlcovala jej vnútornosti," nechala sa počuť stará mama pacientky.

Na vhodného darcu čakala Alannah takmer rok. Našli ho vlani v októbri. "Museli sme odstrániť všetky napadnuté orgány, pretože nádor sa rozrastal a zasahoval do susedných," povedal riaditeľ nemocnice  doktor Heung Bae Kim.

Statočná dievčina sa z náročnej operácie pomaly zotavuje. Doživotne však bude musieť brať lieky na potlačenie imunity, aby nedošlo k odmietavej reakcii tela na cudzie orgány. To je však len malá cena za život.

Už teraz sa Alannah teší z toho z bežných činností akou je napríklad jedlo. Doteraz ju totiž kŕmili sondou priamo do žalúdka. "Keď prvýkrát ochutnala koláč, bola taká šťastná," povedal médiám Kim.

Alannah požierala rakovina

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu