Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prekliate miesto: Celú dedinu postihla záhadná "epidémia" rakoviny!

Wewelsfleth
Wewelsfleth (Zdroj: Sabine Kolz)

WEWELSFELTH - Takmer každú domácnosť v severonemeckej obci Wewelsfleth s približne 1500 obyvateľmi postihla smrtiaca choroba. Zo záhadných dôvodov sa tam vyskytlo o päťdesiat percent prípadov rakoviny viac, než je v krajine priemer.

Člen takmer každej tamojšej rodiny trpí nejakým druhom rakoviny. Miestni z tragickej situácie vinia tri blízke jadrové elektrárne a neďalekú lodenicu, kde natierajú lode vysoko toxickou farbou. Vinu dávajú aj nemeckým autoritám, že celé roky iba ticho prihliadajú k tomu, ako do ich domovov vietor a dážď prináša rakovinotvorné chemikálie, a vládu žiadajú o okamžité prešetrenie.

Akademici z univerzity v Lübecku tu síce nedávno vykonali výskum, v ktorom skúmali rôzne druhy rakoviny, ktorými obyvatelia Wewelsflethu trpia, ako napríklad rakovinu prsníka, pľúc, maternice a žalúdka, porovnali ich s dátami z elektrární a lodenice, pozorovali životný štýl občanov, ale nenašli žiadne prepojenie.

Obyvatelia preto teraz žiadajú autority v Berlíne, aby nechali vypracovať novú štúdiu, ktorá by záhadnú "epidémiu rakoviny" v dedine osvetlila. "Je to ako prekliatie," uviedol podľa denníka Daily Mail starosta Wewelsflethu Ingo Karsten, ktorému už rakovina vzala prvú aj druhú manželku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu