Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vo vesmíre nie sme sami: Vedec vraj našiel na Venuši podivné tvory!

Obrázok z ruskej sondy má zachytávať tvar podobnými škorpiónovi
Obrázok z ruskej sondy má zachytávať tvar podobnými škorpiónovi (Zdroj: Daily Mail)

MOSKVA - Ruský vedec tvrdí, že objavil život na Venuši po analýze čiernobielych fotografií urobených sovietskou sondou, ktorá pristála na povrchu planéty pred 30 rokmi.

Leonid Ksanfomaliti z Ruskej akadémie vied  znovu preskúmal zábery urobené sondou Venus-13 v roku 1982 a uviedol, že na nich našiel tvorov podobných škorpiónovi, ktorí pravdepodobne práve unikali pred sondou, takže boli v pohybe.

Ruský vedec, ktorý je autorom niekoľkých publikácií, sa nechal počuť, že by sme mali zabudnúť na súčasné teórie o neexistencii života na Venuši. "Zabudnime na súčasné teórie o neexistencii života na Venuši a  pripusťme, že morfologické črty sondou zachytených tvorov nám dovoľujú povedať, že žijú," uviedol pre ruský odborný časopis o vesmíre. "Na záberoch sa vynárajú a zase miznú."

Hoci povrchová teplota planéty dosahuje 464 stupňov Celzia a "husté toxické prostredie zachytáva teplo, čo viedlo k vytvoreniu skleníkového efektu," štartovacia dráha Venuše a Zeme si boli možno podobné. Na Venuši tiež niekedy bola voda, čo by nahrávalo hypotéze, že niektoré organizmy predsa len mohli prežiť.

Od doby, kedy na planéte pristála ruská sonda, ju však navštívili aj kozmické sondy NASA a vytvorili oveľa detailnejšie fotografie povrchu. Po živých bytostiach však nenašli ani stopy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu