Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Jeden by neveril: Babka (75) začínala na Atari, teraz drtí Xbox

Z Barbary sa stala legenda
Z Barbary sa stala legenda (Zdroj: YouTube)

PRAHA - Pre bežného pozorovateľa nepochopiteľný úkaz, pre hernú komunitu legenda. Barbara Hilairiová z Ohia je pravdepodobne najznámejšou zástupkyňou nežného pohlavia medzi hráčmi Xboxu. Môže za to najmä fakt, že na začiatku februára oslávi 75. narodeniny.

Barbaru bavia počítačové hry už od éry Atari v roku 1975. Začínala na arkádových automatoch v obchodnom dome so svojimi deťmi vždy, keď išla nakupovať. Po tom, čo svetlo sveta uzrela hra Super Mario, sa na hraní stala fakticky závislá. "Pamätám si, že keď s tou hrou Nintendo prišlo, trávila som so synom celé dni a noci hraním modu jeden proti druhému," vyhlásila.

Dnes hlavnú zábavku pre americkú dôchodkyňu predstavuje Xbox 360 a PS3. Okrem toho drtí najmodernejšie mainstreamové hry ako Skyrim či Final Fantasy a nebráni sa dokonca ani hudobným titulom vrátane Guitar Hero alebo Rock Band.

Vďaka synovi má Barbara na sieti aj svoj blog, ktorý slúži ostatným hráčom ako zdroj užitočných rád a trikov. Pri online hraní svojich súperov, ktorí sú takmer vždy mladší než je ona, často poráža. Mnohí ju už preto považujú za legendu a prezývajú "Old Grandma Hardcore (v preklade Hardcorová babička). Televízie svojráznu starú mamu pozývajú do svojich programov a od roku 2005 spolupracuje s hudobnou stanicou MTV, kde účinkuje v relácii G-Hole.

Babka drtí videohru

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu