Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Babka nie je žiadna "lama": Fanatička do Nintenda má 100 rokov!

Kathleen so svojím Nintendom
Kathleen so svojím Nintendom (Zdroj: YouTube)

GLASGOW - Ak ste si mysleli, že videohry sú pre deti, mali by ste si poopraviť názor. Podľa prieskumu americkej asociácie ESA má priemerný hráč 37 rokov. Toto číslo však vysoko pokorila Kathleen Connellová zo Škótska, ktorá nedávno oslávila 100. narodeniny.

Kým ľudia v jej veku skôr uprednostňujú bingo, ona je zarytou fanúšičkou Nintenda DS a len tak ho z ruky nepustí. Svedčí o tom aj fakt, že keď jej jedna konzola doslúžila, neváhala a zo svojho dôchodku si hneď kúpila ďalšiu. Kathleen zo škótskeho Glasgowa priznáva, že hranie videohier je jej najväčšia záľuba.

"Hrám do večera, potom si dám pauzu na čaj a hrám znova," hovorí dôchodkyňa. Medzi jej favoritov patria logické hry. Podľa videohry Brain Training, ktorá je cielená na bystrenie mozgu, je jej mentálna úroveň ako u 64-ročnej osoby.

"Keď nič nedávajú v televízii, sadnem si k hre a strávim pri nej hodinu až dve. Neviem, čo by som bez tejto zábavy robila," hovorí Kathleen. Videohry jej značne pomáhajú s pamäťou. "Ak je nejaký recept na dlhovekosť, je to myslieť pozitívne a udržiavať svoju myseľ v strehu," uzatvára pravdepodobne najstaršia hráčka z Veľkej Británie.

Babká hrá Nintendo

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu