Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Rok 2011 s úsmevom: Myš v chlebe, zápchy kvôli pivu a iné kuriozity

Zápchy sa môžu tvoriť z rôznych dôvodov, v tomto prípade ju vytvorilo pivo
Zápchy sa môžu tvoriť z rôznych dôvodov, v tomto prípade ju vytvorilo pivo

BRATISLAVA - Aj rok 2011 priniesol na celom svete množstvo kurióznych udalostí. Prinášame vám výber tých najzaujímavejších.

Lietadlo spoločnosti United Airlines smerujúce z amerického Chicaga do nemeckého Frankfurtu muselo núdzovo pristáť v kanadskom Toronte po tom, čo si pilot nechtiac vylial kávu na prístrojovú dosku. Na komunikačnom paneli následne nastal skrat a stroj vyslal do riadiacej veže viaceré núdzové signály vrátane správy o tom, že lietadlo sa stalo obeťou únoscov.

Istému mužovi v americkom Pittsburghu nechtiac zdemolovali dom, pretože stavebná firma urobila chybu a spolu s budovou, ktorej demolácia bola v pláne, zničili aj dom v susedstve. Majiteľ na ňom práve vymenil okná a dokončil ďalšie práce. Keď sa na druhý deň vrátil, aby pokračoval, už ho stáť nenašiel.

V zoologickej záhrade v nemeckom Münsteri museli ošetrovatelia zachraňovať z výbehu levov mláďa tučniaka, ktoré sa tam dostalo po tom, čo sa mu podarilo utiecť z vlastného ohradeného priestoru. Tučniak mal šťastie, pretože levy pre mrazivé počasie zostali spať vnútri. Ošetrovateľom aj tak trvalo celý deň, kým sa im podarilo tučniaka vylákať von pomocou sleďov. Po tomto úteku dostala mladá samica meno Leona.

Nemenovaného bieloruského poľovníka postrelila líška, ktorú sa snažil uloviť. Kuriózny incident sa stal po tom, čo sa poľovník snažil pažbou usmrtiť líšku, ktorú predtým postrelil. Počas súboja sa zvieraťu podarilo labou náhodne potiahnuť spúšť a následný výstrel trafil poľovníka do nohy. Líške sa nakoniec podarilo utiecť, poraneného muža museli previezť do nemocnice.

Dvaja nemeckí zlodeji boli po vlámaní sa do budovy nútení zavolať na políciu, pretože sa zasekli vo výťahu. Muži zákona našli vo výťahu 31-ročného a 37-ročného muža. Na políciu sa rozhodli zavolať po dlhom uvažovaní, keď sa jeden z nich zranil pri pokuse násilne otvoriť výťah. To sa napokon podarilo až hasičom.

Čivavu menom Chico napadol počas večerného venčenia v meste Crystal Lake neďaleko Chicaga výr, psa zachránil jeho majiteľ George Kalomiris. Ten uviedol, že dva kilogramy vážiaceho Chica venčil na ulici, keď naňho zaútočila veľká sova. Psa vliekla krížom cez chodník, pričom ho zachránilo to, že Kalomiris držal pevne vôdzku a vtáka odplašil.

Istému Tambunovi Gediuovi z malajského štátu Perak, ktorého napadol tiger, zachránila život jeho manželka pomocou drevenej naberačky na polievku. Päťdesiatpäťročná Han Besau z kmeňa Jahai udrela šelmu naberačkou po hlave a tá utiekla. Tiger zaútočil, keď Gediu v džungli neďaleko svojho domu lovil veverice.

Kalifornský pár z Fullertonu sa zosobášil prostredníctvom internetovej komunikačnej aplikácie Skype po tom, čo ženícha museli hospitalizovať s pľúcnou infekciou. Samuel Kim a Helen Oh sa pre tento netradičný spôsob sobáša rozhodli predovšetkým preto, že na svadbu prišli príbuzní a priatelia až z New Yorku a rodnej Kórey. Svadbu cez Skype nakrúcalo päť kameramanov a záznam premietali približne 500 hosťom na obrovských obrazovkách, ktoré nainštalovali v kostole. Ženích mal v nemocničnej izbe iba svoj notebook.

Istý Phil Johnson z novozélandského mesta Christchurch predal na aukčnom webovom portáli TradeMe.co.nz za 60 500 novozélandských dolárov 25-tonový balvan, ktorý mu pri zemetrasení zničil dom. Balvan, ktorý Johnson pomenoval Rocky, sa počas zemetrasenia zosunul zo svahu za Johnsonovým domom, prerazil strechu garáže a skončil vo vstupnej hale. "Je ako nový, len s trochou betónového prachu a hodí sa ako záhradná dekorácia," uviedol Johnson, ktorý skale zriadil aj samostatné konto na Facebooku.

Austrálska tínedžerka musela zrušiť oslavu svojich 16. narodenín po tom, čo účasť na nej prostredníctvom sociálnej siete Facebook nahlásilo približne 200-tisíc ľudí. Dievča zo Sydney poslalo pozvánku na párty iba niekoľkým spolužiakom a kamarátom, napísala však, že si môžu zobrať aj "pár priateľov". Pozvánka obsahovala aj jej adresu a tak sa o oslave dozvedelo postupne čoraz viac ľudí, ktorí sa chystali prísť. O udalosti zrejme musel informovať aj niekto iný, kto z bežnej pozvánky spravil vírus. Oslava sa nakoniec neuskutočnila.

Pred viacerými škótskymi supermarketmi vznikli dopravné zápchy po tom, čo sa rozšírila správa, že sa tri kartóny piva namiesto za 20 libier predávajú iba za 11. Hovorca siete supermarketov uviedol, že chybu v elektronickom systéme si rýchlo všimli a cenu opravili. Ponuka supermarketov mala znieť "kúpte tri kartóny piva a ušetrite 11 libier".

V americkom Portlande v štáte Oregon zachytila bezpečnostná kamera, ako sa istý Josh Seater vymočil do rezervoára pitnej vody. Predstavitelia mesta na túto situáciu zareagovali rozhodnutím celý rezervoár s objemom osem miliónov galónov (takmer 30,3 milióna litrov) vypustiť. Svoje konanie odôvodnili vyhlásením, že nechcú vystaviť obyvateľov mesta prípadnému zdravotnému riziku.

Rakúskemu ateistovi Nikovi Almovi sa po troch rokoch podarilo dosiahnuť svoj cieľ - dostal vodičský preukaz, na ktorom je odfotený so sitkom na cestoviny na hlave. Stalo sa tak po dlhom boji s rakúskymi úradmi, ktoré od neho požadovali lekárske potvrdenie, že je psychicky zdravý. Alm však chcel takýmto spôsobom poukázať na rakúske povolenie mať na dokladoch fotografiu s náboženskou pokrývkou hlavy. Rakúšan preto tvrdil, že patrí k Cirkvi lietajúcej špagetovej príšery, ktorej prívrženci sa nazývajú "pastafariáni" a bojujú proti dogmatizmu. Ich pokrývkou hlavy je práve cestovinové sitko a preto je v súlade s predpismi mať fotku s ním na hlave.

Istý Kenneth Robinson z Texasu sa vďaka málo známemu zákonu stal majiteľom opusteného domu v hodnote 330-tisíc dolárov, pričom ho to stálo iba 16 dolárov. Robinson sa nasťahoval do opusteného domu v meste Flower Mound na severe Texasu, pričom spoločnosť, od ktorej mal pôvodný majiteľom domu hypotéku, už predtým prestala podnikať. Robinson si však nešiel do banky vybaviť novú hypotéku, namiesto toho išiel na okresný súd, kde vyplnil tlačivo a zaplatil poplatok vo výške spomínaných 16 dolárov. Využil zákon o bezprávnej držbe, ktorý texaská legislatíva v prípade nasťahovania sa do opustenej budovy umožňuje.

Hitom na YouTube sa v júli stalo video, na ktorom pes kúpajúci sa v mori napadne žraloka. V klipe, ktorý natočil istý Russell Hood-Penn neďaleko západoaustrálskeho mesta Broome, sa dva psy kúpu v mori, pričom okolo nich blízko brehu pláva niekoľko žralokov. Následne sa jeden pes potopí pod hladinu a jedného zo žralokov napadne. Žraloky prilákal na pláž pravdepodobne dugong, vodný cicavec príbuzný lamantínom, ktorého zdochlinu je vidieť ku koncu videa. Klip sa končí zábermi, ako pes vylezie na pláž, zatiaľ čo druhý ďalej pláva v mori.

Nemenovaný austrálsky vojak utrpel vážne popáleniny po tom, čo mobilná toaleta, ktorú práve používal, explodovala. Dôvodom výbuchu bola pravdepodobne cigareta, ktorú si muž zapálil. Incident sa stal počas spoločného austrálsko-amerického vojenského cvičenia na letisku v meste Rockhampton v štáte Queensland. Vojaka okamžite po explózii previezli do nemocnice s popáleninami tváre, hlavy, rúk, hrudníka a dýchacích ciest.

Istý Juhoafričan sa v nedeľu popoludní zobudil v márnici a začal kričať, aby ho pustili von. Vystrašil tým pracovníkov márnice, ktorí si mysleli, že je to duch. Päťdesiatročný muž sa do márnice dostal po tom, čo ho príbuzní nevedeli v sobotu zobudiť a nadobudli preto presvedčenie, že je mŕtvy. Muž strávil v márnici takmer 24 hodín pred tým, než ho službukonajúci pracovníci nakoniec pustili von.

Deväťdesiatštyriročnú Phyllis Johnson z austrálskeho Charleville v štáte Queensland napadla počas vešania bielizne v záhrade veľká kengura. Dôchodkyňu zrazila na zem, pohrýzla ju a niekoľkokrát ju kopla. Johnson sa snažila brániť metlou, to však kenguru nezastavilo. Žene sa nakoniec podarilo odplaziť do domu, kde na kenguru upozornila syna, ktorý zavolal policajtov. Na zastavenie agresívneho vačkovca museli použiť slzný sprej.

Istého 63-ročného Kalifornčana museli previezť do nemocnice po tom, čo sa doma pokúsil operovať si pruh pomocou noža. Policajti, ktorých zavolala jeho manželka, našli muža nahého na verande s nožom trčiacim z brucha. Muž si v prítomnosti policajtov nôž z brucha vytiahol a na ranu si pritlačil horiacu cigaretu.

Policajný šerif z dedinky Bonneau v Južnej Karolíne zažaloval 65-ročnú ženu za to, že mala na nárazníku svojho auta zavesený plastový model mužských semenníkov. Podľa neho sa tým dopustila obscénnosti, čo zákon tohto štátu zakazuje. Podľa zákona Južnej Karolíny totiž človek nemôže mať na aute nálepku, ozdobu či nápis, ktorý by bol v rozpore s dobrými mravmi, a to zobrazovaním sexuálneho aktu, vylučovacích či rozmnožovacích orgánov.

Nemenovaná Austrálčanka z mesta Townsville v štáte Queensland našla v zabalenom chlebe živú myš, o ktorej si myslela, že je to potkan. Žena si kúpila balený krájaný chlieb v jednom z miestnych obchodov, pričom hlodavca objavila, keď nakladala nákup do auta. "Všimla som si, že v tom chlebe sú diery. Vyzeralo to, ako by ich vyhrýzol potkan. Vtom si moja kamarátka všimla vnútri medzi krajcami chleba chvost a hneď na to sme zbadali vnútri potkana. Tak ma to šokovalo, že som ten chlieb ani nechcela držať. Keďže som sa nechcela povracať, tak som ho hneď odhodila preč," uviedla žena, ktorá však po chvíli chlieb zdvihla a odniesla späť do obchodu.

Na novozélandskej leteckej základni Woodbourne neďaleko mesta Blenheim zahynul mechanik spoločnosti Safe Air, ktorého vtiahol motor z lietadla. Päťdesiatjedenročný Miles Hunter zomrel počas testovania motora značky Rolls Royce, ktorý v tom čase nebol pripojený k lietadlu a nebola na ňom ani vrtuľa.

Deväťdesiatštyriročná Lillian Bernhagen z Worthingtonu v štáte Ohio našla ráno na svojom dvore 39 metrov dlhú reklamnú vzducholoď, ktorá sa v noci počas búrky odtrhla z kotviacich lán na letisku v Columbuse. Dôchodkyňa uviedla, že síce v noci počula veľkú ranu, čo presne sa však stalo, sa dozvedela až od policajtov, ktorí k nej ráno prišli.

Šesťdesiatročnú Brazílčanku, ktorá ležala v nemocnici s pneumóniou, lekár omylom označil za mŕtvu a poslal ju do márnice. Lekár u ženy nepozoroval žiadne známky života, urobil testy a oznámil jej smrť. Následne ju previezli do márnice a najmenej dve hodiny strávila zabalená v plastovom vreci. "Šla som mamu posledný raz objať, keď som pocítila, že dýcha. Zakričala som 'Mama žije!' Všetci sa na mňa pozerali, akoby som sa pomiatla," povedala pacientkina dcéra Rosangela Celestrino.

Jedenásťročný kocúr Zeus istej Gail Loveman z coloradského Boulderu zažil v októbri zvláštne stretnutie s mladou pumou, pričom obe mačky oddeľovali sklenené dvere vedúce na verandu. Stretnutie trvalo približne päť minút a Loveman ho zachytila na sérií fotografií. Žena pre denník The Denver Post uviedla, že začula hluk a šla sa preto pozrieť, čo sa deje. Zistila, že na jej verande sedí mladá puma a ďalšia je v záhrade. Následne do miestnosti vošiel aj jej kocúr Zeus, podišiel ku skleneným dverám, aby si pumu bližšie obzrel. Obe šelmy však po chvíli preskočili plot a stratili sa.

Brit Dalwara Singh tajne podával svojej žene Jaspreet steroidy, aby pribrala a ostala doma s deťmi. Následkom toho jej začali rásť chlpy na brade, lícach i chrbte. Takisto sa jej na koži objavili škvrny, pociťovala svrbenie a začali jej vypadávať vlasy. Manžel, za ktorého bola vydatá sedemnásť rokov, jej však zakázal ísť k doktorovi. Keď jej potrava pripadala horká, muž ju nútil jesť, pričom ju citovo vydieral tvrdeniami, že jedlo navaril špeciálne pre ňu. Dcéra manželov však svojej matke prezradila, že počula otca čosi drviť v mažiari. Týraná manželka začala byť podozrievavá a násilne otvorila zamknutú skriňu, v ktorej našla anabolické steroidy. Zavolala políciu a uviedla, že muž jej podávaním hormónov zrejme chcel zabrániť v pokuse schudnúť.

Svadobný album, ktorý zmizol pri krádeži karavanu pred 17 rokmi, sa záhadne znovu objavil pred domom jeho majiteľov. Nigel a Gillian Stewartovci sa už dávno vzdali nádeje, že niekedy uvidia fotografie z ich svadobného dňa, ktoré boli v čase krádeže vo vnútri karavanu. Niekto však nechal album v igelitovej taške pri dverách. "Myslela som si, že sa mi to sníva. Bola som úplne ohromená," povedala Gillian pre BBC.

Kalifornský psychológ Charles Preston si v autobazári kúpil ojazdenú dodávku, v ktorej neskôr našiel kokaín v hodnote 500-tisíc amerických dolárov. Šokovaný Preston uviedol, že vozidlo kúpil v dobrom stave, jediným problémom bolo, že sa okná nedali celkom otvoriť. Preston zistil, že jeho auto je plné drog až o viac než o rok neskôr u automechanika. Ten sa ponúkol, že mu skontroluje okná a tak kokaín objavil. Okamžite po tom obaja muži zavolali políciu.

Istý Robert McIndoe spáchal samovraždu preto, že ho ešte dlho po koncerte hard-rockovej superskupiny Them Crooked Vultures trápil tinnitus. Svojej manželke údajne povedal, že s intenzívnym hučaním v ušiach nedokáže žiť. Nepríjemný zvuk pretrvával aj po troch mesiacov od koncertu formácie zloženej z Josha Hommeho z kapely Queens Of The Stone Age, speváka Foo Fighters Davea Grohla a Paula Jonesa z Led Zeppelin.

Mladistvý anglický zlodej napísal kuriózny list, v ktorom namiesto ospravedlnenia nazval vykradnutého človeka hlupákom. Podľa 16-ročného lupiča za jeho vniknutie do domu môže ten, kto nechal otvorené kuchynské okno. Chlapec musel list napísať v rámci nápravnovýchovného programu pre mladistvých delikventov.

Floridská sudkyňa Donna Miller našla recept na to, ako prinútiť obézneho muža, ktorý mal nastúpiť do väzenia, aby schudol. Georgeovi McCoverymu pri vynesení rozsudku povedala, že ak sa mu za mrežami každý deň podarí zhodiť minimálne jednu libru (0,45 kilogramu), dostane sa na slobodu o čosi skôr. Tridsaťsedemročný muž, ktorého odsúdili na trest odňatia slobody za jazdu bez vodičského oprávnenia, na to pristúpil a hneď po nástupe do väzenia začal chudnúť. Počas 20 dní sa mu najmä zásluhou konzumácie zeleniny podarilo zhodiť 25 libier (11,33 kilogramu) a tak si namiesto 29 dní za mrežami odsedel len 20 dní.

Dvaja indickí farmári vysypali na daňovom úrade v meste Basti v štáte Uttarpradéš tri vrecia plné hadov. Dôvodom ich konania bolo údajne to, že úradníci od nich žiadali úplatok za vystavenie daňových záznamov. Farmári o vydanie týchto dokumentov požiadali niekoľko týždňov pred incidentom, úradníci ich však nechceli poskytnúť bez úplatku. Farmári preto na preplnenom úrade vypustili približne 40 hadov, medzi ktorými boli minimálne štyri smrteľne jedovaté kobry. Úradníci aj návštevníci úradu povyskakovali na stoly alebo vybehli von.

Bývalého správcu cintorína v americkom meste Green Bay zatkli po tom, čo z rakvy istého Randalla Jourdana ukradol gitaru. Tú mu tam vložili jeho príbuzní, ktorí tak plnili zosnulého posledné prianie. Tridsaťdeväťročný Steven Conard sa na súde síce ku krádeži gitary Fender Telecaster nepriznal, ale ani nepoprel, že sa skutok stal. Conard sa stal podozrivým z krádeže po tom, čo ho istý zamestnanec pohrebného ústavu začul, ako hovorí: "To je Tele, veľmi drahá gitara. Tú gitaru musím mať. Je príliš drahá na to, aby skončila v hrobe". Polícia po nahlásení krádeže prehľadala jeho dom, kde spomínanú gitaru v hodnote 2000 dolárov našla a Conarda zatkla.

Autoritársky prezident Turkménska Gurbanguly Berdimuhamedov je okrem iného známy aj tým, že nemá rád zvieratá. Potvrdil to aj incident v novembri v meste Ašchabad. Istý muž bol na prechádzke so svojím psom, keď sa omylom dostal do časti mesta, ktoré bolo v tom čase vyhradené pre prezidentov sprievod. Ihneď ho obkľúčili príslušníci polície a spolu so psom zobrali na policajnú stanicu. Tam mu dali ultimátum: buď pôjde na dva týždne do väzenia alebo jeho psa zastrelia. Muž si vybral pobyt za mrežami. Policajti mu umožnili len jeden telefonát, ktorým na stanicu zavolal svojich príbuzných, aby si pred jeho odchodom do väzenia prišli psa vziať.

Osemmesačný králik Otto sa správa rovnako ako sliepky, s ktorými žije v kuríne. Sedí na vajíčkach a odpočíva na bidle ako ony. Zmäteného králika dostal istý Ville Kuusinen do daru pri kúpe deviatich sliepok a jedného kohúta. "Keď som vošiel do kurína, všimol som si, že sedí na vajíčkach. Potom som cez okno sledoval, ako vyskočil na bidlo, spadol a potom to skúsil zas. Po dlhom nacvičovaní sa mu nakoniec podarilo zostať hore," povedal majiteľ.

Pri diaľnici D1 medzi českými mestami Brno a Praha smerom na hlavné mesto Českej republiky sa začiatkom decembra pohybovala malá kengura. Samec menom Vendelín ušiel istej žene, ktorá chová iba túto jedinú kenguru. Strateným zvieraťom bola kengura červenokrká, ktorá pochádza z juhovýchodnej Austrálie. Keďže je malá, ľudia ju často chovajú ako domáceho miláčika.

Novozélanďanku Annette Swoffer čakalo po príchode domov prekvapenie v podobe mláďaťa tuleňa, ktoré našla vo svojej kuchyni. Neskôr sa usadilo na jej gauči. Podľa denníka New Zealand Herald tuleň prekonal cestu od pobrežia cez obytnú štvrť a rušné cesty, dostal sa cez bránu i dvierka pre mačku a tiež zdolal niekoľko schodov. Prekvapená žena zavolala organizácii Spoločnosť proti krutosti páchanej na zvieratách (Society for the Prevention of Cruelty to Animals). Tá privolala ministerstvo životného prostredia, ktoré už mláďa hľadalo.

Pracovníkov Austrálskeho parku plazov neďaleko Sydney napadol počas kosenia päťmetrový krokodíl morský menom Elvis, ktorý im zobral kosačku a odtiahol ju do svojho bazéna. Incident sa stal, keď Billy Collett s ďalšími dvoma kolegami kosili trávu v Elvisovom výbehu. Collett použil kosačku ako bariéru, keď ho Elvis napadol. Krokodíl sa však zahryzol do jedného z kolies a kosačku Collettovi vytrhol. Sám pri tom však prišiel o dva zuby. O niekoľko hodín neskôr sa však Collett spolu s kolegom Timom Faulknerom do Elvisovho výbehu vrátili, aby kosačku získali späť. "Billy ho odlákal pomocou kengurieho mäsa a ja som sa rýchlo ponoril do bazéna a kosačku vytiahol von," uviedol Faulkner.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu