Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Za 16 dolárov získal dom v hodnote 330-tisíc!

Dom má hodnotu stovky tisíc dolárov
Dom má hodnotu stovky tisíc dolárov

BRATISLAVA - Kenneth Robinson z Texasu sa vďaka málo známemu zákonu stal majiteľom opusteného domu v hodnote 330-tisíc dolárov (v prepočte takmer 235-tisíc eur), za ktorý zaplatil iba 16 dolárov (11,4 eur).

Robinson sa 17. júna nasťahoval do opusteného domu v meste Flower Mound na severe Texasu, pričom spoločnosť, od ktorej mal pôvodný majiteľ domu hypotéku, už predtým prestala podnikať.

Robinson si však nešiel do banky vybaviť novú hypotéku a namiesto toho išiel na okresný súd, kde vyplnil tlačivo a zaplatil poplatok vo výške spomínaných 16 dolárov. Využil pritom zákon o bezprávnej držbe, ktorý texaská legislatíva v prípade nasťahovania sa do opustenej budovy umožňuje.

Robinson pre miestnu televíziu WFAA uviedol, že ak by ho chcel pôvodný majiteľ dostať z domu, musel by najprv vyplatiť zvyšok svojej hypotéky a taktiež by ho musel zažalovať. S jeho postupom však nesúhlasia susedia, ktorí ho nazývajú squatterom. "Ak chce dom, tak nech si ho kúpi, tak ako si ho musel kúpiť každý," uviedol jeden z nich.

Kenneth však plánuje v dome zostať, aj keď v ňom momentálne nemá elektrinu ani tečúcu vodu, a po troch rokoch chce na súde podať žiadosť, aby sa mohol stať registrovaným vlastníkom.

Dom za 16 dolárov

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu