Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nezvratný osud: Prežil 2 mesiace zavalený v bani, teraz umiera na chorobu pľúc!

Yonni zomiera Zobraziť galériu (2)
Yonni zomiera

COPIAPO CITY - Pred rokom celý svet s napätím sledoval drámu čilských baníkov, ktorí na viac ako dva mesiace uviazli pod zemou. Všetkých 33 mužov sa podarilo vyslobodiť, odvtedy však mnohí z nich bojujú s psychickými či finančnými problémami. Yonni Barrios dopadol zrejme najhoršie.

U päťdesiatjedenročného muža sa totiž vyvinula silikóza, čo je ochorenie, pri ktorom dochádza k zaprášeniu pľúc oxidom kremičitým. "Som veľmi chorý. Moje pľúca sa upchali a ťažko sa mi dýcha. Lekári mi už nedokážu pomôcť," uviedol v rozhovore pre miestne médiá. Okrem neho trpia silikózou ešte ďalší dvaja baníci.

Yonni má problémy aj so spánkom a strašia ho nočné mory. "Vždy sa mi sníva ten istý sen - uviaznem v bani a snažím sa odtiaľ dostať von. Budím sa celý spotený," povedal.

Barrios si spomedzi všetkých 33 baníkov vyslúžil azda najväčšiu mediálnu pozornosť. Verejnosť zaujal tým, že na povrchu na neho čakali dve ženy - manželka a milenka. Momentálne žije so Susanou (51), ktorej sa nepáči, že sa s Martou (59) stále odmieta rozviesť. Ako dodal, "situácia je naozaj komplikovaná".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu