Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Chudák chlapec: Nesmie sa smiať, inak zomrie!

Bradley momentálne žije smutný život Zobraziť galériu (2)
Bradley momentálne žije smutný život (Zdroj: adevarul.ro)

HUDDERSFIELD - Sedemročný chlapec trpí vzácnou srdcovou vadou, ktorá spôsobuje, že má extrémne vysokú tepovú frekvenciu. Lekári mu preto zakázali smiech a akékoľvek rozrušovanie, pretože by ho to ľahko mohlo stáť život.

Malému Bradleymu Burhouseovi z britského Huddersfieldu diagnostikovali po desivom záchvate komorovú tachykardiu. Tá spôsobuje, že jeho pokojová tepová frekvencia sa pohybuje medzi 120 - 200 tepov za minútu, čo je asi dva razy viac, než je u dieťaťa v jeho veku normálne. Akékoľvek rozptýlenie by ho tak mohlo zabiť.

Chlapec musel okamžite prestať cvičiť, nesmie sa nahlas smiať a ani sa hrať so svojimi troma súrodencami Jackom (14), Daltonom (12) a Maddison (6).

Pri komorovej tachykardii srdce pumpuje krv príliš rýchlo a komory sa nemusia stihnúť včas naplniť krvou, čoho dôsledkom sú záchvaty. Stav sa dá liečiť liekmi alebo operatívne. Dokým však Bradley podstúpi zákrok, musí dodržiavať tento krutý režim.

"Musíme ho strážiť, aby sa nepreťažoval, nesmieme sa pred ním smiať, alebo robiť niečo zábavné, nemôže robiť skoro nič, na čo bol zvyknutý ... Neviete si predstaviť, ako je ťažké udržať v permanentnom pokoji sedemročného chlapca," zverila sa jeho matka Toni. "Dali nás na desaťtýždňovú čakaciu listinu, ale všetci dúfame, že ho odoperujú skôr."

Tachykardia sa u detí vyskytuje veľmi zriedka. Zvyčajne postihuje dospelých pacientov po srdcovom záchvate.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu