Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Detstvo ako zo zlého sna: Dievčatku pri dotyku odpadáva koža!

Zobraziť galériu (2)

LARCH WAY - Malá Akeelah Sorhaindová nie je ako ostatné deti a ani sa s nimi nemôže hrať. Ojedinelé genetické ochorenie jej bráni v tom, aby mohla prežiť také detstvo, aké by si určite želala.

Štvorročná dievčina trpí zriedkavým syndrómom nazývaným choroba motýlích krídel. To spôsobuje, že sa jej na krehkej koži pri sebemenšom dotyku vytvárajú pľuzgiere, ktoré nakoniec odpadnú.

Kvôli Akeelahinej chorobe sa predstavitelia základnej školy, ktorú navštevuje, pred niekoľkými týždňami rozhodli, že nemôže pokračovať v klasickej výuke. Dokým nenájdu človeka, ktorý by na ňu mohol dávať pozor po celý deň, bude sa môcť vyučovacieho procesu zúčastňovať len doobeda.

Jej matka  s ich postojom ale nesúhlasí. "Školu má naozaj rada. Tešila sa, že do nej bude chodiť na celý deň. Učitelia sa ale boja, že si počas vyučovania ublíži, tak vymysleli toto," povedala Venitia.

Prípad už začali vyšetrovať orgány miestnej školskej samosprávy. Na základe posudkov od lekárskych expertov potom rozhodnú, či Akeelah naozaj potrebuje odborný dozor.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu