Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Za toto sú vedci platení? Na Sibíri budú rokovať o yetim!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

MOSKVA - O možnej existencii povesťami opradeného snežného muža bude rokovať vedecké fórum na ruskom Sibíri. Yeti je hlavnou témou konferencie, ktorá sa uskutoční v dňoch 6. - 8. októbra v meste Taštagol.

Vedci z Ruska, zo Spojených štátov, Číny i ďalších krajín chcú prezentovať "prekvapujúce poznatky", jedinečné fotografie a zvukové nahrávky týkajúce sa záhadnej bytosti, povedala hovorkyňa miestnej vlády Kemerovskej oblasti.

Na základe správ o yetim od údajne očitých svedkov dala lesná stráž inštalovať kamery v jaskyni ležiacej zhruba 80 kilometrov od Taštagolu. "Dôkaznú fotografiu" sa vraj ešte nepodarilo urobiť, napísala agentúra DPA.

Vlani vydali úrady Kemerovskej oblasti pred yetim oficiálne varovanie. Po zničujúcich požiaroch v lete 2010 bola podľa úradov záhadná bytosť prinútená hľadať potravu mimo lesa.

Na jednej expedícii, pátrajúcej po snežnom mužovi, sa v Kemerovskej oblasti zúčastnil aj ruský boxer Nikolaj Vaľujev. Podľa neho však bola mizivá nádej na úspech. "Šanca, že stretnete yetiho, je približne taká veľká ako nájdenie Lochnesskej príšery alebo objavenie Atlantídy," zažartoval niekdajší boxerský šampión ťažkej váhy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu