Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Vo Vietname vraj natočili Yetiho, dedinčanom kradne repu!

Video má dokazovať existenciu legendárneho Babutata
Video má dokazovať existenciu legendárneho Babutata (Zdroj: YouTube)

HANOJ - Žeby sa to predsa len podarilo? Podľa najnovších informácií sa v juhovýchodnej Ázii podarilo konečne vypátrať Yetiho, o ktorom sa doteraz šírili len legendy. Tento úspech si pripisuje americký reportér Josh Gates.

So svojím štábom, ktorý natáča pre reláciu Destination Truth zaoberajúcu paranormálnymi javmi, odišiel do Vietnamu loviť legendárneho Batutata. Nazývajú ho aj ázijským Yetim, pretože ide vraj o chlpatého a veľmi plachého humanoida, podobného tomu, ktorý sa má pohybovať aj v Európe.

Vybavení najmodernejšími technickými vymoženosťami sa im to nakoniec podarilo, píše portál tn.cz. Počas nočnej pátračky v džungli zbadali pomocu termokamery v blate veľké stopy. O chvíľu neskôr natočili záhadného tvora, ktorým má byť práve Batutat. Schovával sa v kroví a rýchlo pred svojimi prenasledovateľmi utekal.

Batutat, inak nazývaný aj Ujit, podľa legendy žije v prírodnej rezervácii Va Quang a ďalších oblastiach vo Vietname, Laose a na severe Bornea. Je porastený šedými, čiernymi alebo hnedými chlpmi, meria asi 180 centimetrov a chodí vzpriamene. Živí sa prevažne ovocím a občas vraj kradne dedinčanom cukrovú repu.

Yeti vo Vietname

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu