Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Stehno mu prebodla tyč, vytiahol si ju úplne sám!

Gary Walker preukázal silnú vôľu žiť
Gary Walker preukázal silnú vôľu žiť

BRATISLAVA - Istý Gary Walker, ktorý sa po páde zo skaly v austrálskom Melbourne napichol na oceľovú tyč, sa dokázal vyšplhať späť nahor, aby vyhľadal pomoc. Podľa paramedikov prejavil 45-ročný muž odvahu a vytrvalosť ako Bear Grylls v seriáli Nutné na prežitie (2006).

Walker sa napichol na tyč po tom, čo v pondelok spadol zo skaly na severozápade Melbourne. Tyč mu prebodla stehno, pričom iba tesne minula tepnu a stehennú kosť. Austrálčan najprv od silnej bolesti omdlel, keď sa však prebral, použil svoj opasok ako škrtidlo a tyč si z nohy vytiahol.

"Trvalo to päť až desať sekúnd. Bolo tam veľa krvi a potom sa mi zatočila hlava. Poznáte to z hollywoodskych filmov, kde si herci vytiahnu oštep z hrude a vy si hovoríte, že to je hlúposť, že to sa nedá. Ale dá sa to, len musíte mať odhodlanie," uviedol Gary, ktorý si nechal mobilný telefón v aute, a preto nemal ako zavolať pomoc.

Po tom, ako si tyč z nohy vytiahol, sa musel vyšplhať 50 metrov strmým svahom, čo mu trvalo hodinu a pol. "Pri každom kroku som si vravel, že to nie je tak ďaleko, že sa tam dostanem," dodal Walker, ktorého zdravotníci našli bledého, s veľkými bolesťami a silným krvácaním. Okamžite ho previezli do Royal Melbourne Hospital, kde sa momentálne zotavuje.

"Rozhodne preukázal určité charakteristiky Beara Gryllsa, aby sa dostal z veľmi ťažkej situácie," skonštatovala lekárka Louise Wylieová, ktorá taktiež zdôraznila, že Walker absolvoval kurz prvej pomoci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu