Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Aby dcérka nevyzerala ako mimozemšťan, zaplatila 50-tisíc!

Z Katie je v 15-tke pohľadné dievča Zobraziť galériu (4)
Z Katie je v 15-tke pohľadné dievča (Zdroj: worldwidefeatures.com)

LONDÝN/BRATISLAVA - Tínedžerka Katie Meehanová (15) sa narodila s vrodenou poruchou zvanou cystický hygróm. Jej ústa a tvár pokrývali desiatky cýst, ktoré spôsobili dievčaťu opuch a lekári predpovedali, že nebude nikdy hovoriť. Vďaka unikátnym operáciám sa však predpoklady nepotvrdili a podľa Katinej matky tých utratených 50-tisíc libier za to stálo.

Skeny počas tehotenstva ukázali, že plod má rozšírenie na ľavej strane tváre a v 20. týždni u neho diagnostikovali cystický hygróm v oblasti hlavy a krku.

Po narodení lekári našli desiatky cýst rôznych veľkostí, niektoré nebezpečne blízko priedušnice, a zdrvenej matke povedali, že jej dcérka už nikdy nebude hovoriť. Vystrašenú ženu varovali, že s každou chorobou a infekciou sa môžu cysty zväčšiť, čo by mohlo byť pre  dieťa smrteľné, pretože by sa udusilo.

Po deviatich týždňoch v nemocnici matke umožnili vziať si dcéru domov, ale rýchlo si uvedomila, že ukázať sa s ňou na verejnosti, môže byť veľmi nepríjemné. Ľudia na dievčatko zízali a šepkali si, čo žene lámalo srdce, hlavne keď sa pridružili ešte aj zdravotné problémy. Keďže dieťa nemohlo prehĺtať, museli mu dávať umelú výživu.

Keď mala Katie päť rokov, rodina dostala kontakt na doktora Iana Jacksona, ktorý jej počas operácie rozrezal tvár a ústa a niektoré cysty povyrezával. O rok dievča podstúpilo druhú operáciu a o dva roky ďalšiu. Vďaka nim sa jeho stav začal evidentne zlepšovať. Náklady na starostlivosť, ktoré sa vyšplhali až do výšky 50-tisíc libier, našťastie zčasti zafinancovali aj miestni sponzori.

Momentálne Katie žije normálny život ako iné dievčatá v jej veku, získala sebadôveru, našla si kamarátov a dokonca jej nechýbajú ani nápadníci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu