Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Manželia, ktorí sa vyhladoveli na smrť: Hnili sme zaživa!

Manželia Rudolphovci
Manželia Rudolphovci

ALBUQUERQUE - Po 69 rokoch manželstva si Armond a Dorothy Rudolphovci nevedeli predstaviť život jeden bez druhého. S predstavou, že by museli čeliť demencii, sa taktiež nedokázali zmieriť. Jedinou možnosťou bola preto pre nich smrť.

Manželia, o ktorých sa starali v dome dôchodcov v štáte Nové Mexiko, mali okrem iného ťažkosti s chrbticou, čo im spôsobovalo veľké bolesti. "Hnijeme zaživa. Mala som už všetky choroby, na aké si spomeniete," vyhlásila Doroty.

Spoločne s mužom sa preto rozhodli, že prestanú prijímať jedlo a tekutiny. Odôvodnili to tým, že majú právo vybrať si spôsob, akým zomrú. O svojom pláne informovali aj predstaviteľov zariadenia, ktorí okamžite privolali záchranku. Armond a Dorothy však ani po tom nezačali jesť. Domov boli preto nútení opustiť a presťahovať sa do súkromnej rezidencie, ktorú pre nich prenajali ich deti. O týždeň neskôr Armond zomrel, jeho o dva roky mladšia manželka naposledy vydýchla deň po ňom.

"Obidvaja vedeli, do čoho idú. Nechceli prísť o svoju dôstojnosť a nezávislosť," povedal o svojich rodičoch syn Neil.

Podľa doktorky Mohany Karlekarovej z Vanderbiltskej University je smrť spôsobená vyhladovením "pomerne bezbolestná". "Keď dlhší čas nejete, dojde vo vašom tele k metabolickým zmenám, kvôli ktorým môžete pociťovať eufóriu. Spôsob, akým sa manželia Rudolphovci rozhodli odísť z tohto sveta, je pokojný" uviedla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu