Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Apple údajne prišiel v bare o prototyp iPhonu, už druhýkrát!

iPhone súčastnej generácie Zobraziť galériu (2)
iPhone súčastnej generácie

SAN FRANCISCO - Zamestnanec spoločnosti Apple údajne stratil prototyp populárneho mobilného telefónu iPhone v jednom z barov v kalifornskom San Franciscu.

Ak je to pravda a nejde o typ takzvaného gerilového marketingu, mala by firma pre svojich zamestnancov s prototypmi telefónov zvážiť povinné sedenia u Anonymných alkoholikov (AA), kde sa ľudia snažia svojpomocne riešiť svoju závislosť. Uviedol to dnes server dailytech.com s pripomienkou, že pred rokom a pol prišiel Apple v krčme o testovací model súčasnej generácie iPhonu.

Posledný incident sa stal v júli v bare Cava22, ktorý je známy svojimi tequilovými party. Prototyp mohol byť následne podľa webu CNET predaný cez inzertný server Craigslist za 200 dolárov. CNET ale neuvádza žiadne zdroje, od ktorých informáciu o možnom predaji získal.

Apple sa po zistení straty pokúsil zariadenie vyhľadať cez GPS. Stopa viedla do istého domu v štvrti Bernal Heights v San Franciscu. Miesto zástupcovia firmy navštívili spoločne s políciou, ale muž, ktorý dom obýval, tvrdil, že o telefóne nič nevie. Policajtom tiež umožnil prehľadať priestory domu. Tie nič nenašli a zo záťahu odišli na prázdno, hoci Apple mužovi ponúkal za prototyp peniaze, uviedol telegraph.co.uk.

Firma s nakusnutým jablkom v znaku odmietla záležitosť komentovať, čo len vyvolalo špekulácie, že oným prototypom bol nadchádzajúci model iPhone 5. O ňom sa predpokladá, že bude predstavený začiatkom októbra a že bude veľmi podobný iPhonu 4.

Keď inžinier Applu Gray Powell stratil vlani prototyp iPhonu 4 v bare v kalifornskom Redwood City, dostal sa mobilný telefón k odbornému blogu Gizmodo. Ten zariadenia od nálezca zakúpil za 5000 dolárov. Apple vtedy pohrozil, že blog zažaluje. Polícia dokonca zadržala šéfredaktora Jasona Chena, obvinený ale nebol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu