Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ženy si kvôli pornu dávajú robiť plastiku genitálií!

ilustračné foto
ilustračné foto

LONDÝN/BRATISLAVA - Podľa údajov britských zdravotníkov stúpol dopyt po estetickej chirurgii genitálií u žien päťnásobne len za 10 rokov. Nová štúdia zistila, že väčšina pacientok, ktoré požiadali o "úpravu vagíny", ju nepotrebuje. Urobili tak preto, že sa cítia pod tlakom "dokonalých" pohlavných orgánov, ktoré vidia na fotografiách.

Doktorka Sarah Creightonová z londýnskej univerzity viedla tím, ktorý študoval 33 žien na základe požiadavky o zmenu tvaru genitálii. Skupina zahŕňala aj osem školáčok, vrátane iba 11-ročného dievčaťa.

Každá z respondentiek bola vyšetrená gynekológom, ktorý zmeral ich vagínu a porovnal s normálnymi hodnotami. Výsledky ukázali, že všetky ženy, túžiace po operácii, mali normálnu veľkosť pohlavných orgánov. Len trom by lekár odporúčal zákrok kvôli istej asymetrii. Aj napriek zamietnutiu 12 (40 percent) z nich si chcelo nájsť inú cestu k plastike.

Dvadsať žien (60 percent) uviedlo, že chce menšiu vagínu kvôli zlepšeniu jej vzhľadu. Pätnásť žien začalo byť s jej podobou nespokojných pred 15 rokom veku, u 12-tich sa obavy prejavili neskôr.

Podľa štúdie medzi dôvody, ktoré vedú k zameriavaniu sa na genitálie, patrí sledovanie televíznych programov, komentáre partnera či fyzické nepohodlie.

"Ženy sú bombardované obrázkami naznačujúcimi, že nie sú normálne," povedala Creightonová s tým, že o nezvratnú operáciu žiadajú aj veľmi mladé dievčatá, u ktorých nevedia, aké to bude mať dlhodobé následky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu