Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Jackpot vyhrala 4-krát, vraj podľa matematického vzorca!

Joan Gintherová pózuje fotografom, keď vyhrala prvýkrát
Joan Gintherová pózuje fotografom, keď vyhrala prvýkrát

LAS VEGAS - Joan R. Gintherovú (63) mnohí považujú za najšťastnejšiu ženu na svete. Podarilo sa jej totiž to, čo zrejme nikomu inému - štyrikrát vyhrala v lotérii, a to hneď najvyššiu sumu. Niektorí odborníci sa však zhodujú v tom, že to nie je len otázka šťastia, ale aj matematiky.

Američanka, ktorá má PhD zo štatistiky, údajne odhalila kód, podľa ktorého sa výherné tikety distribuujú do jednotlivých predajní. Prepravný plán je údajne fixný a nemení sa. Podľa viacerých zdrojov nemuselo byť až také ťažké sa k nemu dostať.

Na základe algoritmu je teraz Joan bohatšia o viac ako 20 miliónov dolárov (14,2 milióna eur). Ostatný krát sa na ňu usmiala šťastena pred rokom, keď vyhrala 10 miliónov (7,1 milióna eur). Tri zo štyroch víťazných tiketov kúpila v tom istom obchode v jej rodnom Texase. Šanca, že niekto trafí jackpot toľko krát, je podľa expertov 1 ku 18 septiliónom (milión sextiliónov, pozn. red.) a stane sa tak vraj len raz za kvadrilión rokov.

Texaská komisia pre lotériu uviedla, že "pani Gintherová sa musela narodiť pod šťastnou hviezdou, a že nemajú podozrenie, že by mohlo ísť o nečistú hru".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu