Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Porazená spravodlivosť: Megajackpot 254 miliónov vyhrali traja pracháči!

Časť peňazí dajú výhercovia na charitu
Časť peňazí dajú výhercovia na charitu (Zdroj: abcnews.com)

CONNECTICUT - Mnohí ľudia v USA premýšľajú teraz nad tým, ako asi funguje spravodlivosť. Obrí bonus v lotérii Powerball totiž vyhrala trojica zazobaných mužov, ktorá sa živí spravovaním a investovaním bohatstva iných ľudí. Teraz už budú môcť investovať iba svoje vlastné peniaze a určite im to vystačí. Celková výhra činí 254,2 milióna dolárov (cca 190 miliónov eur).

Greg Skidmore, Brandon Lacoff a Tim Davidson z Greenwichu v americkom štáte Connecticut sa stali víťazmi žrebovania Powerballu, ktoré sa uskutočnilo 2. novembra. Po zistení výhry sa rozhodli založiť špeciálny fond. Sumu si tak prebrali a verejne vystúpili až vo chvíli, keď sa dohodli na tom, ako naložia s peniazmi.

K výhre pritom trojici dopomohla stávka iba jedného dolára. Ide o najväčšiu výhru v histórii štátu Connecticut a o 12. najvyššiu výhru v histórii lotérie Powerball vôbec. Ako už to tak ale býva, dane ich výhru podstatne znížia.

Právnik Jason Kurland, ktorého si trojica mužov najala, informoval o tom, že časť výhry poputuje na charitu.

"Samozrejme, každý je extrémne nadšený. Tie čísla sú obrovské. Pomôže to mnohým ľuďom. Všetci traja pracujú vo firme Belpointe sídliacej v Greenwichi, ktorá sa stará o investície a spravovanie majetku vplyvných a bohatých klientov," informoval Kurland.

Boháči vyhrali jackpot

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu