Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Neuveriteľné: Dievča (20) vynosilo dieťa bez plodovej vody!

Laura a Charlie Zobraziť galériu (2)
Laura a Charlie (Zdroj: archant)

LONDÝN/BRATISLAVA - Tehotnej Angličanke Laure Hillovej odtiekla plodová voda v 16. týždni tehotenstva a dieťaťu dávali lekári iba 1-percentnú šancu na prežitie. Napriek tomu sa stal zázrak a matka o pár mesiacov porodila zdravého chlapčeka.

Laura, ktorá žije s partnerom Richardom (22) a ich dcérou Tillie (2), bola v štvrtom mesiaci, keď sa v noci prebudila, ako leží v niečom mokrom. V nemocnici jej povedali, že nastal predčasný odtok vody a na základe skenov jej poradili ísť na potrat. Ak by napriek mizivej šanci dieťa prežilo, prevdepodobne by malo poškodený mozog alebo pľúca.

Žena sa však rozhodla odporúčania neposlúchnuť a dieťa si ponechať. Chodila na pravidelné krvné testy a prehliadky, ktoré sledovali, ako sa plod vyvíja. V 21. týždni sa ukázalo, že okolo dieťaťa sa blana zapečatila a je v nej opäť aj časť plodovej vody. O dva týždne neskôr už lekári zmenili prognózu a všetko podľa nich bolo opäť v poriadku.

Mladá Angličanka nakoniec porodila v 39. týždni zdravého chlapčeka Charlieho, ktorý vážil cez tri kilá. V súčasnosti má už päť mesiacov a jeho rodičia ho považujú za svoj najväčší zázrak.

Laura dúfa, že jej príbeh pomôže vliať novú nádej ostatným rodičom, ktorí čelia rovnako ťažkému rozhodnutiu. "Lekári odviedli skvelú prácu, ale môžu radiť iba na základe svojich poznatkov a na všetko nemajú odpovede," uzatvára šťastná matka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu