Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vystavovali obraz, na ktorom umelec obcoval s kozou!

Kontroverzný obraz Zobraziť galériu (3)
Kontroverzný obraz

LONDÝN - Istá londýnska galéria nedávno čelila obrovskej kritike za to, že priamo vo výklade vystavovala dielo so sexuálnou tematikou. Dialo sa tak len pár metrov od hotela, v ktorom sú často ubytované aj deti.

Hoteloví hostia boli maľbou, ktorá zobrazuje zosnulého britského umelca Roberta Lenkiewicza ako obcuje s kozou, "pobúrení a znechutení". Obraz "zdobí" výklad Clarendon Fine Art gallery, ktoré sa nachádza len kúsok od Piccadilly Circus.

"Vystaviť niečo také na verejnosti je len lacným trikom na upútanie pozornosti. Mohli použiť iné obrazy, veď to preboha videli aj malé deti," pohoršovala sa okoloidúca Juliet Brownová (48). Jedno dieťa sa vraj dokonca na dielo tak zahľadelo, že ho musela mama otiahnuť preč.

Obraz namaľovaný v roku 1983 vlastní súkromný zberateľ a očakáva sa, že sa na aukcii predá za 30-tisíc libier (34,5-tisíc eur). Predstavitelia galérie umelecké dielo medzitým odstránili a taktiež sa ospravedlnili. "Uvedomujeme si, že maľba medzi ľuďmi vzbudila isté znepokojenie. Ak sme tým niekoho urazili, mrzí nás to," stojí v ich stanovisku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu