Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pri Švédsku našli zvláštny objekt, je to mimozemská loď?

Botnický záliv má ukrývať dôkaz o mimozemšťanoch na Zemi
Botnický záliv má ukrývať dôkaz o mimozemšťanoch na Zemi (Zdroj: ocean explorer)

LONDÝN/BRATISLAVA - Podľa vedcov by mohol byť tajomný kruh na zrnitom sonarovom skene konečne dôkazom prítomnosti mimozemšťanov na Zemi. Obrys lietajúceho taniera objavili výskumníci vo vodách Baltického mora medzi Švédskom a Fínskom v hĺbke asi 90 metrov.

Vedúci tímu Peter Lindberg naznačil, že ďalším vysvetlením by mohol byť aj "nový Stonehenge". Objekt našli v Botnickom zálive pri hľadaní vraku potopenej lode, v priemere má okolo 18 metrov a je jasne viditeľný na morskom dne.

"Pri tejto práci zažijete veľa zvláštnych vecí, ale za 18 rokov ako profesionál som nič podobné nevidel. Tvar predstavuje dokonalý kruh," uviedol Lindberg s dodatkom, že čiary by mohli byť stopami po pristávaní.

"Objav" vyvolal vlnu špekulácií pozorovateľov UFO či rôznych blogerov, podľa ktorých sa dokonca podobá na loď Millenium Falcon z Hviezdnych vojen. Noviny vo Švédsku o atypickom náleze informovali na svojich titulných stránkach a pýtali sa, či ide naozaj o prvú známku mimozemského života. Odborníci však varovali, že myšlienka okrúhlej vesmírnej lode môže byť zavádzajúca.

Práce na prieskume momentálne neprebiehajú, pretože tím nemá dostatok finančných prostriedkov. Ak by sa však ukázalo, že ide o UFO, mohol by mať tento nález nevyčísliteľnú hodnotu. V prípade, že je to prírodný útvar, projekt by bol pravdepodobne iba mrhaním času a peňazí.

Zvláštny objekt v mori

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu