Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pre UFO mali USA stratiť kontrolu nad jadrovými zbraňami

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: alamy)

LONDÝN/BRATISLAVA - Keď americká základňa vzdušných síl vo Wyomingu stratila kontrolu nad 50 jadrovými medzikontinentálnymi raketami v októbri minulého roka, úradníci hovorili, že išlo o zlyhanie komunikácie. Podľa troch technikov však v tom istom čase spozorovali na oblohe UFO.

Výpadok 23. októbra 2010 znamenal, že Američania nemali na 59 minút spojenie s časťou tamojšieho jadrového arzenálu. Hovorca US Air Force za vinníka označil hardvér zabezpečujúci podzemné káblové prepojenie riadiaceho centra s raketami.

Podľa pracovníkov obrany nikdy nehrozilo nebezpečenstvo náhodného spustenia, ale incident bol natoľko závažný, že o ňom neskôr informovali aj prezidenta Baracka Obamu. Iný úradník povedal, že podobné poruchy na základni mali aj v minulosti.

Ufológ Robert Hastings hovorí, že za tým, ale môže byť niečo viac. Traja technici údržby ho upovedomili o pozorovaní UFO, ktoré sa vraj armáda snažila držať pod pokrievkou. Svedkovia tvrdia, že vysoko nad raketovou oblasťou sa sformoval veľký objekt tvaru cigary, ktorý pripomínal vzducholoď, ale nebol pomaľovaný žiadnymi reklamami.

"Povedali, že objekt bol videný na oblohe nad areálom po celý víkend, a to ako počas výpadku, tak aj nasledujúci deň," povedal Hastings pre médiá.

Strata kontroly bola údajne dlhšia, ako uvádzajú oficiálne zdroje. "V skutočnosti trvala skoro 26 hodín," dodal ufológ. Zástupcovia armády, ale tieto tvrdenia odmietajú a hovoria, že neexistuje žiadna politika, ktorá by sa snažila pozorovanie UFO ututlať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu