Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Miliardár s výplatou milionára: Medvedev žije v prehnanom luxuse!

Medvedev disponuje drahou audiotechnikou
Medvedev disponuje drahou audiotechnikou (Zdroj: youtube.com)

MOSKVA - "Život miliardára s výplatou milionára" vraj žije ruský prezident Dmitrij Medvedev. Aspoň podľa roztrpčeného autora videa, v ktorom za hudobného doprovodu pesničky I Got You (I Feel Good) porovnal prezidentove nákladné koníčky s oficiálnymi príjmami. Video za pár dní videlo už 90 000 divákov.

Šéf štátu podľa blogera vlastní sedem drahých hodiniek za štyri milióny rubľov (cca 100 600 eur), audiotechniku ​​v rovnakej cene (podľa iných odhadov za šesť miliónov rubľov, teda 151 000 eur), šesť fotoaparátov a objektívy za dva milióny rubľov (asi 50 300 eur) a hlavne rozľahlý byt s trhovou cenou okolo 140 miliónov rubľov (asi 3 522 000 eur). Mesačne pritom prezident v posledných rokoch poberal od 145 000 do 301 500 rubľov (približne od 3650 do 7580 eur).

"V podstate všetko už dávno spočítali za mňa. O hodinkách tlač píše od roku 2008, hovorilo sa aj o audioaparatúre. Jediné, čo som ocenil sám, bola fotografická technika, ale stačilo sa pozrieť na ceny fotoaparátov na internete. Objektívy v komentároch ohodnotili fotografi," priznal bloger, vystupujúci v sieti pod prezývkou Tebedam.

Rozhlasovej stanici Sloboda povedal, že sa v skutočnosti volá Pavel Medvedev a že si internetový denníček začal viesť potom, čo si prečítal výzvu svojho menovca, aby mu ľudia písali o problémoch, ktoré ich trápia. Listy sa však často "strácali" cestou k prezidentovi, alebo zostali bez odpovede, nanajvýš sa dočkal formálneho uistenia, že boli vzaté na vedomie.

"Cynizmus v niektorých odpovediach vyráža dych. Napríklad som písal o Norilsku, ktorý pravidelne patrí do prvej desiatky najviac znečistených miest sveta. Odpovedali mi, že v Norilsku to nie je tak hrozné, pretože tam v priemere zomiera menej ľudí než v Krasnojarskom kraji," posťažoval sa. Podobne dopadol so sťažnosťami na cenzúru v televízii - od úradov sa dozvedel, že nejde o cenzúru, ale o osobné konflikty redaktorov s vedením.

"Ani milión listov situáciu nezmení," pripúšťa blogger. Avšak nestráca nádej, že "skôr či neskôr množstvo kriticky naladených ľudí prekoná istý prah a dôjde k potrebným zmenám - inak naša krajina nemôže mať budúcnosť".

Sám prezident často vystupuje v úlohe bojovníka proti všadeprítomnej korupcii, zatiaľ sa mu však žiadneho prelomu dosiahnuť nepodarilo. Napríklad krátko po nástupe k moci zaviedol do ruskej praxe rituál každoročného predkladania majetkových priznaní služobníkov štátu. Nesúlad príjmov so skutočnými životnými pomermi však úrady nevzrušuje a drvivá väčšina Rusov podľa prieskumov deklarovaným príjmom činovníkov neverí.

Aj ruskí komentátori zakrátko usúdili, že čísla nemajú prílišnú vypovednú hodnotu, aj keď priniesli pár prekvapení, napríklad koľko manželiek zarába oveľa viac ako ich náprotivky vo vysokých funkciách. Ukázalo sa tiež, že Medvedev v čele štátu zarába menej ako Vladimir Putin v čele vlády.

Medvedev si údajne žije nad pomery

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu