Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Trávnik premiéra vraj rozkradli "papaláši" na svoje chaty!

Pracovníci pokladajú trávnik
Pracovníci pokladajú trávnik

MOSKVA - Rusi si lámu hlavu nad novou záhadou: kam sa podel trávnik, ktorým úrady v Pskove na severozápade krajiny skrášlili ulice pred príjazdom premiéra Vladimira Putina. Najpopulárnejšie sú zatiaľ dve vysvetlenia: buď je trávnik "putovný" a sprevádza premiéra na cestách po celej krajine, alebo ho rozkradli miestni "papaláši" na svoje chaty. Každopádne zeleň zmizla vzápätí po premiérovej návšteve.

Ironické video zachytáva pokladanie trávnika, asfaltovanie ulíc a natieranie budov pred návštevou vzácneho hosťa, za hudobného sprievodu ruskej verzie pesničky Ivana Mládka Jožin z bažin.
 
"Časť trávnika uschla, časť si asi niekto privlastnil," konštatuje autor záberov zobrazujúcich stav ulíc po odchode šéfa vlády.
 
Zatiaľ čo podľa komentátora stanice Echo Moskvy je celkom dobre možné, že "exkluzívny trávnik" je neoddeliteľnou súčasťou premiérovho sprievodu, denník RBK Daily naopak dúfa v želanú "miestnu iniciatívu", aj keď v danom prípade opäť poslúžila na budovanie "potemkinovskej dediny".
 
Tradícia z dôb cárovnej Kataríny II. v ruských regiónoch dodnes žije, akokoľvek prezident Dmitrij Medvedev dal najavo, že si ďalšie "potemkinské dediny" vidieť nepraje. Napríklad pred pár rokmi v Kirove pred príchodom hlavy štátu tak horúčkovito dávali mesto do poriadku, že nový asfaltový koberec prikryl aj koľajnice na železničnom priecestí
Zmizol Putinov trávnik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu