Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nahá Natalia plávala s veľrybami, chcela ich skrotiť

Natalia krotí veľryby Zobraziť galériu (5)
Natalia krotí veľryby

MURMANSK - Ruská vedkyňa Natalia Avseenková sa podujala na zaujímavý experiment. Celkom nahá si v ľadových vodách arktického mora zaplávala s bieluhami morskými, ktoré sa pokúsila skrotiť.

Tento druh veľrýb je známy tým, že ich tváre vraj dokážu vyjadriť pocity, ktoré sú typické pre ľudí. Je to možné vďaka tomu, že na rozdiel od ostatných druhov veľrýb je štruktúra ich kostí flexibilnejšia. Matrena a Nilma sa naozaj tvárili tak, že si plávanie s nahou Ruskou užívali.

Kontroverzný experiment sa uskutočnil na severozápade Ruska na pobreží Bieleho mora blízko polárneho kruhu. Daná časť mora je ohradená, aby sa veľryby a delfíny nemohli dostať von. Inštruktori potom morské cicavce krotia a nakoniec prevezú do delfinárií. Tieto praktiky mnohí ochrancovia zvierat odsudzujú a považujú ich za kruté.

Avseenková sa pri potápaní vyzliekla preto, lebo šaty by podľa nej mohli pri nadväzovaní kontaktu s bieluhami pôsobiť ako prekážka. Vedkyňa, ktorá je expertkou na jógu, pomocu meditačnej techniky dokáže zadržať dych až na desať minút, čo jej umožní pod vodou stráviť potrebný čas.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu