Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nádhera v oceáne, ktorá vás očarí: Na prírodu sa stále nič nechytá!

Jednoducho nádhera
Jednoducho nádhera (Zdroj: YouTube)

SAN CLEMENTE - Takéto zábery veru každý deň neuvidíte. Americkému kapitánovi Daveovi Andersonovi sa podarilo nakrútiť unikátne video, ktorého hlavnými hviezdami sú migrujúce delfíny a veľryby. Je to naozaj úchvatný pohľad, veď uznajte.

Anderson, ktorý šéfuje Safari delfínov a veľrýb v kalifornskom meste Dana Point, nedávno s pomocou dronu, čiže bezpilotného lietadla, natočil nádherný úkaz. Húf tisícov delfínov, tri veľryby sivé, ktoré opúšťali pobrežie mesta San Clemente a mláďa veľryby humpback spolu so svojou matkou a "eskortom", ktorý ich chránil pred potenciálnym nebezpečenstvom neďaleko havajského ostrova Mauí.

"Toto sú tie najkrajšie a najúchvatnejšie zábery, aké som kedy nakrútil. Naučil som sa z nich toľko o týchto nádherných tvoroch, čo by som sa nenaučil z desiatich kníh. Novými technológiami som najprv nebol príliš nadšený, ale poviem vám, drony zmenia spôsob, akým pozeráme na svet zvierat," povedal nadšene Dave.

Južná Kalifornia má podľa Národného oceánskeho a atmosférického úradu najväčšiu hustotu výskytu delfínov. V týchto zemepisných šírkach sa pohybuje viac ako 400 tisíc jedincov. Okrem nich v tejto oblasti žije aj najviac modrých veľrýb na svete.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu