Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Americký prorok Camping odchádza do dôchodku, je sklamaný!

Harold Camping
Harold Camping (Zdroj: SITA)

OAKLAND - Devätdesiatročný americký kazateľ Harold Camping, ktorý opakovane prorokoval koniec sveta, sa svojim priaznivcom ospravedlnil za chybné predpovede a oznámil svoj ​​odchod do dôchodku. Informoval o tom dnes internetový server The Huffington Post.

Bývalý stavebný inžinier Camping, ktorý niekoľko rokov viedol sieť kresťanských staníc Family Radio, apokalypsu predpovedal už trikrát: na september 1994, tohtoročný 21. máj a potom 21. október. Po tom, čo sa nenaplnilo ani posledné z týchto proroctiev, sa vraj cíti sklamaný. Ako uviedol, už ďalej nemôže viesť sieť svojich staníc ani svojich priaznivcov.

Harold, ktorý tvrdil, že termíny konca sveta vypočítal vďaka tomu, že rozlúštil biblický kód, svojich poslucháčov v správe zverejnenej na internete vyzval, aby naďalej verili v boha, modlili sa a boli veľmi trpezliví, pokiaľ ide o súdny deň.

Podľa agentúry AP Campingova nezisková organizácia dostala len za rok 2009 dary vo výške 18,3 milióna dolárov (13,5 milióna eur). Niektorí z priaznivcov svojrázneho duchovného vraj neziskovke venovali všetok svoj ​​majetok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu