Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Prieskum šokoval: Mladí chcú menej sexu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SYDNEY - Aj keď to môže znieť neuveriteľne, všetci mladí muži nechcú viac sexu. Dvanásť percent mladých Austrálčanov vo veku 16-24 rokov sa v prieskume vyjadrilo, že by uvítalo menej sexu.

"Hoci ide o menšinu, je to zaujímavé, pretože ich je viac ako v ktorejkoľvek inej vekovej skupine. Búrajú tak mýtus, že mladí muži nemajú dostatok sexu a položili by životy za to, aby ho mali," uviedla profesorka sexuálneho zdravia na Univerzite Nového Južného Walesu Juliet Richtersová.

Spolu s tímom spolupracovníkov z celej Austrálie urobili prieskum medzi 4300 heterosexuálnymi mužmi a 4400 ženami vo veku 16-64 rokov. Iba 31 percent mužov v tejto vekovej skupine uviedlo, že by chcelo viac sexu, čo je najmenej z ktorejkoľvek vekovej skupiny.

"Možno je to tým, že majú plné zuby dievčat rovnakého veku, ktoré sú do nich bláznivo zamilované a sú veľmi žiadostivé. Mužom tohto veku trvá rok a dlhšie, kým nadviažu vzťah," povedala.

Predvídateľnejší bol výsledok vo vekovej skupine 35-44 rokov, kde si 57 percent mužov želá viac sexu v porovnaní s iba 27 percentami žien. Je to vraj preto, lebo ženy sú chcú sex iba vtedy, keď môžu počať. Podľa Richardsovej je sociálne vysvetlenie oveľa komplikovanejšie a zahŕňa celý rad vecí, vrátane času, stresu, únavy. "Mám na mysli, že sex je napokon oddychová aktivita," dodala. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu