Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Žena sa bez hanby fotí nahá na ulici!

Erica ako nahá bezdomovkyňa Zobraziť galériu (5)
Erica ako nahá bezdomovkyňa

LONDÝN/BRATISLAVA - Fotografi sa častokrát snažia odhaliť svoju dušu prostredníctvom snímok. Parížanka Erica Simoneová (25) však odhaľovanie posunula na trochu inú úroveň, keď v uliciach New Yorku nafotila svoje odhalené akty. Snahou bolo vytvoriť z každodennej rutiny umelecké diela jednoducho tým, že odstráni oblečenie.

"Spočiatku to bolo ako: "Môžem to skutočne urobiť?" Mala som nápad, ale nie odhodlanie, nie som exhibicionista. Ale podarilo sa mi to už v prvý deň fotenia a nikto ma nezatkol. Myslím, že to bola práve kombinácia dobrého načasovania a šťastia," povedala pre médiá.

Erica samozrejme nepobehovala po uliciach celý deň nahá, vyzliekla sa až tesne predtým, ako si pripravila záber. "Nie je to o sexe. Je šialené, že je nelegálne byť nahý. Celý proces bol veľmi oslobodzujúci, cítim sa slobodnejšie a pohodlnejšie vo svojej vlastnej koži a nehanbím sa za svoje telo," dodáva.

Obrázky, na ktorých jazdí v metre, prezerá si knihy v knižnici a odhŕňa lopatou sneh na chodníku pred jej bytom, sú súčasťou Ericinej novej výstavy. Inšpirácia údajne prišla počas Týždňa módy pred dvoma rokmi.

"Sedela som a premýšľala o móde a čo by sa stalo, keby sme boli nahí, keby oblečenie nemohlo ukázať, kto sme, naše postavenie, koľko peňazí sme dali na všetky tieto veci. Potom mi napadlo fotiť nahých ľudí na ulici, ktorí robia to, čo vždy, žiadne pózovanie, ale budú nahí, nech robia čokoľvek," osvetľuje svoj zámer.

Nebola si istá, či to sama zvládne, ale nakoniec prijala výzvu a pomocou diaľkovej spúšte vytvorila niekoľko autoportrétov, ako ju pánboh stvoril. Verejnosť vraj prijala jej nahotu veľmi dobre a nemala žiadne zlé skúsenosti. "Väčšina ľudí sa smiala, tlieskala alebo fandila. Zdalo sa, že sú OK," hovorí umelkyňa.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu