Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dom mu zničil 30-tonový balvan, predal ho v dražbe!

Balvan zničil predajcovi dom
Balvan zničil predajcovi dom

WELLINGTON - Muž na Novom Zélande, ktorého dom pri minulomesačnom zemetrasení zničil balvan vo veľkosti auta, predal skalu na internetovej aukcii za vyše 60.000 novozélandských dolárov (31.580 eur).

Obyvateľ mesta Christchurch Phil Johnson uviedol, že 30-tonový balvan počas zemetrasenia 22. februára spadol z kopca týčiaceho sa nad jeho domom, preboril strechu jeho garáže a dopadol do haly. Muž dal balvanu meno "Rocky".

Zisky z dražby budú venované charitatívnej organizácii Červeného kríža Red Cross Earthquake Appeal na pomoc ľuďom postihnutým prírodnou katastrofou. Vyhlásil to hovorca webovej stránky, ktorú majiteľ domu využil na predaj balvanu.

Zemetrasenie s magnitúdou 6,3, ktoré postihlo Christchurch, rúcalo celé bloky kancelárskych budov, poškodilo tisíce domovov a zabilo najmenej 166 ľudí. Išlo o jednu z najhorších prírodných pohrôm na Novom Zélande.

Najvyššiu ponuku za Johnsonov balvan na aukcii, ktorá sa skončila v pondelok, dala spoločnosť propagujúca terénne lyžovanie NZSki. Riaditeľ firmy uviedol, že "Rockyho" prevezú na parkovisko lyžiarskeho areálu Mount Hutt, necelých 100 kilometrov od Christchurchu, kde sa podľa očakávania stane turistickou atrakciou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu