Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Kostolík "u Boha": 40 metrov po hrdzavom rebríku!

Ku kostolu vedie iba vratký rebrík Zobraziť galériu (2)
Ku kostolu vedie iba vratký rebrík

LONDÝN/BRATISLAVA - Malý kostolík stojí neisto na vrchole zubatej skaly, ktorá je vystavená vplyvu počasia už vyše 14. storočí. Nachádza sa vo výške 40 metrov nad zemou a cirkevní prestavitelia sú na tomto mieste naozaj doslova "bližšie" k Bohu.

Traduje sa, že pohania postavili chrám na takomto bizarnom mieste ako symbol ich boha plodnosti. Odborníci sa domnievajú, že budova v blízkosti gruzínskeho mesta Chiatura bola postavená niekedy medzi šiestym a ôsmym storočím.

"Starý rebrík, ktorý vedie popri skale, vyzerá, že by mohol kedykoľvek spadnúť," hovorí mladík, ktorý sa rozhodol riskovať výstup na vrchol. "Ale akonáhle sa tam dostanete, pocítite mráz na chrbte. Príde mi to ako veľmi zvláštne miesto. Je to neuveriteľný pohľad," dodáva. 

Nie je známe ako pohania postavili chrám na takom neprístupnom mieste aj bez veľkých žeriavov, ktoré sa používajú dnes. Kostol sa v súčasnosti obnovuje za pomoci statočných dobrovoľníkov, ktorí vynášajú potrebný materiál po hrdzavom rebríku.

Otec Maxim (55), ktorý býva v kostole už 18 rokov, hovorí, že už ako dieťa sníval o tom, že tam bude žiť. "Keď som sem prišiel s kamarátmi, závidel som mníchovi, ktorý tam vtedy žil. Teraz som tu a som šťastný," neskrýva svoje nadšenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu