Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ste alergik? Zaobstarajte si sušičku bielizne

Určite to každá žena pozná. Plno bielizne na balkónových šnúrach či v bytovkových sušiarniach, prípadne na radiátoroch - takto vyzerá pravidelné sušenie opranej bielizne, na aké sme zvyknutí. Tí, ktorí trpia alergiami, prípadne si chcú prácu uľahčiť, môžu siahnuť po sušičke bielizne. Aké má výhody prípadne nevýhody?

Sušenie opranej bielizne je v podstate nenáročnou domácou prácou. Možno i práve preto je sušička bielizne zatiaľ málo využívaným pomocníkom. Mnohí totiž vidia jej kúpu za zbytočné vyhodenie peňazí. Výhodou však je, že šetrí čas i miesto. Zatiaľ čo na vyvesenie bielizne potrebujete v priemere 20 minút, pri sušičke bielizeň vložíte počas pár minút. Tí, čo bývajú v bytovkách, ju určite ocenia, často nám totiž sušiak zaberá časť izby. Sušičku možno postaviť na práčku alebo vedľa nej.

Pomoc alergikom
Pri klasickom sušení sa často stáva, že sa bielizeň príliš presuší, je tvrdá a ťažko sa žehlí. Navyše môže sušenie vonku pre ľudí trpiacich alergiami predstavovať riziko jeho znečistenia peľom alebo prachom. Sušičkou tomu zabránite, rovnako ako pliesňam, ktoré pri klasickom sušení môžu vznikať. Nevýhodou je však cena tohto domáceho spotrebiča. Lacný určite nie je.

Ponuka na trhu
Pre nízky dopyt nie je veľmi široká, avšak ak o sušičku máte záujem, kúpiť si ju nie je problém. Podľa produktového manažéra Elektroluxu Dalibora Eliáša sú súčasné modely sušičiek vybavené inteligentnou elektronikou, ktorá riadi pracovné procesy. Zabudovaný senzor automaticky zisťuje stupeň vlhkosti bielizne, sleduje jej zvyšok a keď dosiahne ten správny stupeň, sušenie sa automaticky zastaví. Pre užívateľa to znamená úsporu energie a zamedzenie vysúšania bielizne.

Ako si vybrať
Ak o kúpe sušičky uvažujete, vybrať si môžte z dvoch druhov. Prvým z nich je ventilačná, v ktorej je vzduch odvádzaný mimo spotrebiča. Preto je potrebné, aby váš nový domáci pomocník bol napojený na ventilačný systém. Druhou možnosťou sú tzv. kondenzačné sušičky, v ktorých sa horúci vzduch kondenzuje na vodu v nádobe pod ňou. Tú možno potom použiť napríklad v naparovacej žehličke. Pri výbere si nezabudnite pozrieť i energetickú triedu, aby váš pomocník šetril i elektrickú energiu.

KOĽKO ZAPLATÍTE?
- ceny sušičiek sa pohybujú od okolo 10 000 Sk za mechanický model
- za kondenzačný model s elektronickým ovládaním zaplatíte od 20 000 Sk
- dobrou kúpou je i práčka so zabudovanou sušičkou - máte tak dva spotrebiče v jednom
- pri jej kúpe by ste mali rátať s cenou nad 20 000 Sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu