Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zuzana Piussi, ktorej filmy rozhnevali mocných: Robím svoju prácu a nechcem sa hanbiť!

Zuzana Piussi Zobraziť galériu (2)
Zuzana Piussi (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Nezávislá filmárka, ktorá za svoj film Nemoc tretej moci čelí žalobe o vysoké odškodné. Jej posledný film Od Fica do Fica odmietli veľké slovenské kiná premietať. Zuzana Piussi bude dnes o 13:00 online odpovedať na vaše otázky.

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

22.11.2012 14:18 - otázka od miro
Je zarážajúce, že o témach, ktorým sa vo svojich filmoch otvorene venujete a týkajú sa nás všetkých, sa začínajú mnohí ľudia báť nahlas hovoriť, aby nestratili postavenie alebo prácu alebo už celkom zľahostajneli. Máte odvahu, ktorú by sme Vám mali závidieť. Prajem Vám víťazný slalom v tomto zatuchnutom močiari. Verím, že pravda a láska stále majú zmysel.
Láska je najkrajšia a pravda bolí. Ďakujem všetkým, ktorí sa so mnou chceli rozprávať. Pekný deň.
22.11.2012 14:16 - otázka od Peter
Mám skúsenosť zo Žilinského súdu, kde som prehral spor o principiálnej otázke. Jednalo sa o platbu 130 € za niečo čo som si neobjednal. Dopadlo to neuveriteľne. Spor som prehral napriek tomu, že protistrana mala vyfabrikovanú nahrávku telefonátu na ktorej som nebol ja. Sudca uznal, že na nahrávke nieje môj hlas a protistrana ani nenamietala no cez to všetko som spor prehral. Musel som zaplatiť 130 € a advokáta protistrany v cene 4800 € nakoľko si účtoval cesty z KE do ŽA a z Prahy do Ža aj keď má kanceláriu v Ža. Toto speje k spravodlivosti vymoženej basebolovou palicou.
Takých prípadov počúvam teraz veľa. Snáď sa to raz zmení. Rada by som Vám pomohla, ale tiež mám málo peňazí.
22.11.2012 14:13 - otázka od mate
Dobry den ako novinarka aky je vas nazor na to aby sa ludia postavili tomuto systemu ktory tu mame ? Myslym korupcia uplatky politici sudcovia prkuratory neschpny prezident a neschpni poslanci ? inak drzim palce v dalsom nakrucani ..
Nebyť ticho, nebrať úplatky a nekradnúť.
22.11.2012 14:12 - otázka od peter
Dobrý deň. Vaša práca je skvelá a držím Vám palce v boji s týmito "ľudmi". Pozrel som si Váš film a nevidel som na ňom nič zlé. Ale v našom štáte je to už raz tak, že ľudia ktorí odhaľujú pravdu sú stíhaní. Je to hanba pre celú politickú vrchnosť a posmievanie sa celej verejnosti na d tým akú majú moc. Verím, že ak bude potrebné mnohí ľudia Vás podporia a zabránia tomu, aby Vás odstavili od Vašej práce.
Ďakujem pekne. Teší ma, že sú aj takí ľudia, pre ktorých sa oplatí nakrúcať.
22.11.2012 14:10 - otázka od daniel
Mila Zuzka, vcera som si pozrel tvoj skvely a jedinecny, a zial smutny film. Citam tu na nete tie negativne reakcie, tak rad by som ti poslal pozitivnu :-) Drzim ti nadalej palce a prajem si, aby takych ludi ako si ty, bolo coraz viac a postupne sa zamiesali aj do verejnych pozicii odkial by mohli zmenit chod spolocnosti k lepsiemu. A keby som mal dat otazku, tak by znela: Ake by bolo tvoje prianie ak by si chytila zlatu rybku?
Ďakujem pekne. Kiež by bolo viac ľudí, ako ste vy. A zlatej rybke by som pošepkala niečo veľmi osobné a súkromné a hanbím sa to povedať nahlas.
22.11.2012 14:08 - otázka od clipperko
Ďakujem za prvú odpoveď a poučenie, že film je o období od Fica do Fica. Toto zdôvodnenie som aj očakával a aj som to v diskusii napísal. A práve tým si sa usvedčila z toho, že si to robila na objednávku a za peniaze niekoho mocného, komu špeciálne Fico leží v žalúdku. Prečo ? No lebo sama píšeš, že je to film o období, kedy Fico štát neviedol, ale v názve filmu je výlučne jeho priezvisko (dokonca dvakrát) a celé sa to hemží nahnevanými a rozčarovanými občanmi. Podprahovo naozaj dobre zvládnuté. Ozaj, čo keby si teda názov upresnila a dala do zátvorky (obdobie, kedy "kormidlovala" Radičová)? No, ukáž, aká si apolitická.
Ak mi dokážeš, že som film robila na objednávku niekoho, dám ti všetko, čo mám. Film som naozaj robila z presvedčenia, za svoje peniaze a s pomocou Leon Production - Mário Homolka. Prosím, nehľadajte za všetkým konšpirácie. Ja som naozaj iba obyčajná filmárka, ktorá je hrdá a chce byť nezávislá. Ak je to niečo zvláštne na Slovensku, tak tu nemám čo robiť. Už ma unavujú tieto upodozrievania a je mi z nich smutno.
22.11.2012 14:05 - otázka od Andrej
pri sledovaní Nemoci tretej moci ma až mrazilo, kam sme to za vyše 20 rokov dopracovali... a chcem Vám vysloviť obdiv, že také krehké žieňa má viac odvahy ako 99,99 % našej spoločnosti...
Muži musia zarábať peniaze a ženy sa zabávajú.
22.11.2012 14:04 - otázka od sokantel
dobry den. co tak natocit nieco o dzurindovi, malcharkovi, figelovi a skorumpovanych slovenskych policajtoch?
Cítim sa veľmi sama, pomôžte a točte.
22.11.2012 14:03 - otázka od Zuzana
Ahoj Zuzka, držím prsty. Niekedy som spolupracovala s mamkou - Tatianou Fabiny. Tiež bola odvážna ako ty. Vždy si na ňu spomeniem, ked počujem o tebe. Iste by bola na Teba hrdá. P.S Dokonca som sa s Tebou Tvojou sestrou hrávala u Vás doma. Bolo to v rokocu 1983-84. :-)
Ďakujem a ozvite sa, môžeme ísť spolu na kávu a zaspomínať si na mamu.
22.11.2012 14:01 - otázka od .....
Zdravím, ak nechcem vstúpiť do piana... akú inú možnosť mám stiahnuť si film legálne a zároveň tak zaslať aj finančnú odmenu? vopred ďakujem za odpoveď.
Ak si chcete pozrieť film a podporiť tvorcov, obetujte 1,30. Skúšame cez Piano novú formu distribúcie filmov, toto je pokus. A sme zvedaví, ako to dopadne. Či si viac ľudí film pozrie legálne alebo ho radšej ukradne. Som zvedavá na tú štatistiku.
22.11.2012 13:57 - otázka od realista
Dobrý deň, zatiaľ som nemala tú česť vidieť Vaše filmy, nakoľko v kine sa podľa toho, čo som sa tu dočítala, asi nepremietajú. Ale zaujali ste ma, predovšetkým cez Vaše odpovede ľuďom. Chcela by som Vám len dať námet na novú tému filmu, o ktorej zatiaľ nie je veľmi počuť, vzhľadom na kontrolu médií. Ide o rod Rotshildovcov a ich vplyv na minulosť i súčasnosť. Myslím, že by Vás to zaujalo. Na spracovanie takej témy by sa mohol podujať len človek s otvorenou mysľou a šikovnosťou, čiže niekto, ako Vy. Držím Vám palce pri ďalšej tvorbe.
Keď sa stretnem s pánom Rothschildom, rada o ňom urobím film, aby som zachovala objektivitu. Ak máte naňho kontakt, prosím, pošlite.
22.11.2012 13:54 - otázka od miro
dobry den....drzim vam palce, mate moju absolutnu podporu, kiez by bolo viac takych novinarok co sa neboja pravdy ako vy.
Ďakujem.
22.11.2012 13:53 - otázka od Zuzana Kačalová
Dobrý deň, počítali ste s tým, že "naša vrchnosť" po vás tak tvrdo pôjde? Išli by ste aj po tejto negatívnej skúsenosti znovu s kožou na trh? Inak máte moje uznanie, málokto sa nebojí vyjadriť svoj názor takto verejne, zvlášť keď vie, že je to boj s vetrenými mlynmi!
Som asi naivná, robím svoju prácu a nechcem sa hanbiť.
22.11.2012 13:52 - otázka od Galimatias
Dobry dn, film som si s velkymi ocakavaniami pozrel. Zial moje ocakavania boli asi vascie ako film samotny. Prosim neberte to ako kritiku, ale len ako moj subjektivny nazor. teraz k otazke. Stalo sa Vam niekedy pocas nakrucania, ze Vas nejaky politik/cka nejak slovne hrubo napadol? Pripadne sa stalo, ze Vas niekam nepustili napriek tomu, ze ste preukazali ze pracujete na dokumente? Dakujem za odpoved a vela stastia prajem.
Stalo sa mi, že som sa s politikom pohádala a že ma niekam nechceli pustiť.
22.11.2012 13:51 - otázka od jaro
Preco nedate svoje posledne dva filmy na youtube? Musia ich vidiet vsetci ludia na Slovensku nech sa zobudia.Prosim.
Film Nemoc tretej moci je zavesený na http://dafilms.cz/film/8342-nemoc-tretej-moci/ a film Od Fica do Fica na stránke www.odficadofica.sk . Film Krehká identita bude od januára v kinách.
22.11.2012 13:48 - otázka od Ján Lach
Máte záujem o príbeh,kde štát (štátna správa, notár, súd a prokuratúra) sa rozhodli obrať vlastníkov lesov o miliónové majetky?
Ježišmária! Pomoc. Mám prácu na rok dopredu.
22.11.2012 13:46 - otázka od jozef
Dobry den, kolko stal ten dokumentarny film o ficovi ? ked neviete skuste aspon odhad. 10.000, 50.000, 200.000 eur ?
To je otázka na producenta Mária Homolku, ktorý film financoval. Ja som ho robila bez nároku na honorár. Vo filme sú animácie, profesionálna postprodukcia, ešte budeme vyrábať anglické titulky. Obyčajne dokument pre kiná stojí od 50-tisíc eur. Pozrite si stránky podpory Audiovizuálneho fondu, koľko štát dáva na filmy.
22.11.2012 13:43 - otázka od Dodo
Držím palce!
Ďakujem.
22.11.2012 13:43 - otázka od daniel
nemate strach?
Nemať strach je výsada ľudí, ktorí nemajú inteligenciu. Tak ja strach trochu mám.
22.11.2012 13:42 - otázka od Lubos
Vas film som videl, podporil som peticiu a chcem Vam zazelat dalsie tvorive napady pri odhalovani skrytej zapachajucej skutocnosti, na Slovensku je toho neurekom... Dakujem Vam za pomoc pri snimani retazi, v ktorych je uvaznena ludska sloboda.Tesim sa na dalsi film!
Ďakujem pekne.
22.11.2012 13:41 - otázka od marek
zaujimalo by ma ci ste uz odsudena a ak nie z akeho dovodu bola ta 100 clenna demonstracia v BA... myslite ze ked sa niekomu zda ze ma pravo podat na niekoho zalobu tak ju moze slobodne podat? Alebo automaticky na nu straca narok v pripade ze ide o zalobu na filmara ktory vystupuje proti politickej elite?
Nevyznám sa v práve. Asi môžete podať trestné oznámenie na koho chcete a je to vec vyšetrovateľa a prokurátora, ako rozhodnú. Žalobu môžete podať tiež na koho chcete a je to vec sudcov, ako rozhodnú. Myslím si, že na novinárov a filmárov by ľudia, ktorí sú platení z našich daní, nemali dávať ani trestné oznámenia ani žaloby, lebo je to v rozpore so slobodou slova. A tak sú potom filmári aj novinári zastrašovaní.
22.11.2012 13:38 - otázka od hlas podobný ficovmu
radšej sa vas nič nepýtam a prajem vela šťastia v našej ďžamahírii:-)
Ďakujem pekne.
22.11.2012 13:37 - otázka od Father Net. Zirror
Videl som zatiaľ trailer na Váš film a dosť sa mi páči. Absolútne chápem kiná prečo nechcú premietať tieto pravé pohľady na tento rasisticko-policajno-prosionistický štát. A teraz otázka. Ako vnímate veľké prebúdzanie na tejto planéte ( masové protesty ) a ako by ste ho porovnali s protestami tu na Slovensku ( prečo chcú ľudia zmenu no činia pravý opak ak dôjde k ,,lámaniu chleba" ) ? Držím Vám palce vo Vašej práci
Hlúposť a nevzdelanosť je najhoršia.
22.11.2012 13:36 - otázka od Valéria Kmecová
Obdivujem vás vo Vašej odvahe, tešila som sa len podla nadpisu-názvu a určite by som si ho šla pozriet do kina.Prežila som obdobie diktatúry 1 strany a teraz .... moja otázka prečo ste sa rozhodla nakrutit takýto film???? Dakujem za odpoved.
Film Od Fica do Fica som začala nakrúcať zo zúfalstva. Potom prišla Gorila a vedela som, že toto treba zdokumentovať, lebo sa to deje raz za 20 rokov. A je to vlastne záznam reality, ktorú oceníme o 30-40 rokov.
22.11.2012 13:33 - otázka od Ryan
Dobry den, chcem sa spytat ci film od Fica do Fica bude mozne pozriet online alebo stiahnut. Ako viem do kin sa to nedostalo. Drzim palce.
www.odficadofica.sk
22.11.2012 13:31 - otázka od Vlado
Čo si myslíte,prečo taká tvrdá reakcia na Váš natočený film?, trafila ste klinec po hlavičke? Ja som povedal hneňd po revolúcii,že v súdnictve nemajú čo robyť bývalí komunisti,žiaľ nestalo sa tak,následky nesieme do dnes a ak sa niš nezmení,tak to bude ešte veľmi dlho.Čo si o tom myslíte.Rdžím Vám palce...
Tiež si myslím, že chyba sa stala po revolúcii, kde nenastala reforma súdnictva a ostali tam starí komunisti. Teraz je súdnictvo nezávislé od štátu, ale závislé od mafiánskych skupín. Neviem, čo s tým, lebo o súdnictve rozhodujú len sudcovia.
22.11.2012 13:30 - otázka od Peter
Súhlasím s Vami.Len tak ďalej, tento štát potrebuje zmenu a ľudí,ktorí dokážu ukázať tento chorý systém.
Ďakujem, tiež si to myslím.
22.11.2012 13:29 - otázka od fero
nedaj te sa sastrasit nejakou skorumpovanov pravvnickov
Nedám!
22.11.2012 13:29 - otázka od marek
dobry den , velmi sa mi pacia vase filmy ... nechapem co sa s tym vobec babrete ci vam to dovolia alebo nie ..zaveste to na net a hotovo :) nechystate nahodou nejake pokracovanie o polici nieco take ako bol "Vymet" ?
Film Výmet, Od Fica do Fica, Muži revolúcie - tieto všetky filmy som robila bez podpory štátu. Mám dve deti, pracujem od rána do večera a niekedy mám pocit, že nevládzem. Nechcem mať veľa peňazí, ale z niečoho by som žiť mala, preto je aj film Od Fica do Fica spoplatnený a myslím, že 1,30 e je veľmi málo. Nikomu netrhám chleba od úst.
22.11.2012 13:27 - otázka od miro
Film som si pozrel cez Piano. Nevidel som dovod, preco by mal film rozhnevat politikov, ved len zachytava realnu situaciu v SR. Drzim palce v dalsej tvorbe.
Som rada, že to hovoríte.
22.11.2012 13:27 - otázka od Rudolf Molnár
Ďakujem že existujú ľudia ako Vy, odhaľujúci hyeny medzi nami. Držím palce a teším sa na ďalšiu tvorbu ! RM.
Ďakujem.
22.11.2012 13:27 - otázka od mato
prijemny den, bude mozne zhliadnut film Od fica do fica niekde na internetovom streame? My ktory sme svoj penazenky este nestratili by sme si to pozreli radi :)
www.odficadofica.sk za 1,30 e.
22.11.2012 13:26 - otázka od Alžbeta
Ahoj.Tvoj film odmietli premietať.Na Slovensku je totiž stále socializmus.Myslíš si,že bude ochota premietať film Roba Kirchhofa Normalizácia?
Film Roba Kirchhofa podporila Česká televízia, tak tam ho určite diváci uvidia. A v kinách bude premietaný cez Asociáciu slovenských filmových klubov v marci.
22.11.2012 13:25 - otázka od Palo
Chcel by som sa len opýtať, z kade sa dá stiahnuť film alebo kde by som si ho mohol pozrieť.
www.odficadofica.sk . Za 24 hodín už film ukradli všetky servery. Ak chcete podporiť tvorcov filmu, lebo ten vznikal bez príspevku štátu, tak si ho pozrite cez Piano za 1,30 eur.
22.11.2012 13:23 - otázka od Štefan Porubčin senior
Odvážna pani filmáraka, gratulujem Vám k počinu, držím Vám palce, vydržte hru s egom - zatiaľ primitívnej civilizácie - našej planéty a točte podobné filmy. Ako napríklad aj na tému, ktoré spomínam nižšie: Názor: O politikoch rozhodujú banky. Veľkí podnikatelia (lobisti) korumpujú, na to čakajúcich politikov. Tí im prispôsobujú zákony aby mohli "zašiť" dane, daňové raje, prevody cez viac štátov a firiem aby sa v tom pavúkovi nkto nevyznal - ani polícia. Potom niet napr o.i. i v takej eurozóne dostatok peňazí.A tak slabých zachraňujeme my zamestnanci (stredná trieda). Tá je tu na to aby uživorila chudobných, aby tí nevyšli do s kosami na bohatých. Zamestnanec dane nevie zašiť lebo mu ich zoberú ešte pred výplatou.Počul som že sami gréci sú nepoctiví (že zašívali dane milionári to sa vie) ale i malí podnikatelia napr. postavil dom ale pokiaľ ho neskolaudovali, daniarov to nezaujímalo. Nechali trčať v streche dráty ako že idú na Ďalšie poschodie a bolo. Alebo dom neokožovali a nekolaudovali...Štát vždy kámoší s podnikateľom a nie so zamestnancom. Lebo čaká úplatok. Keď sa nedalo po prstoch bankám a trhom v roku 2008 keď boli na kolenách vďaka celosvetovej kríze (vtedy ich politici naopak - rýchlo sanovali) teraz už je pozde už sa zvrávorali a Goldman Sachs velí politikom ďalej.NO a špekulácie incestorov s virtuálnymi peniazmi , ktoré ani fyzicky neexistujú - to je vrchol chamtivosti. Hold zlaté teľa ešte žije.Bohatí sa dobrovoľne len pomaly vzdávajú bohatstva. Nie som samozrejme za znárodnenie, vyvlastnenie a iné socialistické nezmysly - ale za primeranú solidaritu.Všetko by malo byť dobrovoľné.Zatiaľ je svet ešte nechápavý. Podľa odborníkov na evolučný vývoj kolektívneho vedomia to nejaké storočie ešte potrvá ale bezúhonnosti sa dočkáme (pravda v iných telesných obálkach.) :) P.S.: Pozor na jeden psychologický moment. Keď človek bojuje PROTI niečomu, tak ten problém zväčšuje, stane sa jeho súčasťou a zlo ešte zvýrazní. Keď bojuje za OPAK toho, čo mu vadí - tak to je OK - zlepšuje svet. Napr. Nemá sa bojovať PROTI vojne ale ZA stav bez bojny (mier) atď S pozdravom MUDr. Štefan Porubčin
Som rada, že ste rozhladený človek. Veci vidíte kriticky, nedáte sa zmanipulovať ani televíziou ani novinami a máte vlastný názor. Spravodlivosti sa nedovoláme! Budeme bojovať ďalej. Všetko dobré.
22.11.2012 13:20 - otázka od Alena
Veľmi si Vás vážim za to čo robíte. Robíte pre túto spoločnosť ďaleko viac, ako dnešné média a politici. Žiaľ, našej súčasnej moci je nevyhnutné sústavne nastavovať zrkadlo. Vy to robíte a za to som vám veľmi vďačná. Zaujímalo by ma či niečo v blízkej budúcnosti pripravujete, držím palce. Alena
Ďakujem Vám za podporu. Zapojila som sa do českoslovneského dokumentárneho cyklu pre Českú a Slovenskú televíziu s názvom Celnice. Môj diel sa volá Kríza elít. A dokončujem aj film o týraných deťoch na Slovensku.
22.11.2012 13:18 - otázka od Ján Ličák
Dobrý deň. Je potrebné poukazovať na to, ako sa v tejto republike správa vyššia kasta, nedotknuteľní, ktorí sú pri moci, ale som presvedčení, že to robíte veľmi jednostranne - vo všetkom proti ľavici, resp. proti p. Ficovi a súčasnej vláde a proti oponentom p. Žitňanskej. Možno mám málo informácií ale nezaznamenal som od Vás žiadnu kritiku na ľudí ako sú Dzurinda, Mikloš, Radičová, Figeľ, Lipšic, Sulík a ďalší z ich košiara. Oni sú čistí? Pre Boha, čo len oni navystrájali počas vládnutia. Majme rovnaký meter na všetkých zlosynov tejto spoločnosti. Ďakujem.
Pozrite si film a uvidíte, že tam nikomu nedržím stranu. Mňa osobne vláda našej pravice veľmi sklamala a snažím sa vo svojich filmoch hľadať pravdu a ukázať ju ľuďom tak, aby som v nich prebudila rozmýšľanie. Myslím si, že Mikloš, Dzurinda pokašľali, čo mohli.
22.11.2012 13:15 - otázka od Veronika
Ahoj, prosím ťa, čo je to za človeka tá Judr. Kožíková? Je to robot bez citov, či má kúsok aj z človečenstva? Aký máš z nej dojem? Verona
Je to človek, ktorý si je vedomý, že má veľkú moc a takí ľudia sú obyčajne veľmi arogantní. K svojim vnúčatkám je možno milá.
22.11.2012 13:14 - otázka od clipperko
Ahoj, si sympatické žieňa. Tipoval by som ťa na vcelku inteligentnú. Preto mi nejde do hlavy, že síce prezentuješ svoj film ako apolitický, seba označuješ ako "nezávislú" ale zároveň sa prepožičiavaš na politický boj a podsúvaš verejnosti stupídnu modrácku formulku "TOFICO". (Od Fica do Fica). Tá podprahovka je tam evidentná. To sa naozaj nedokážeš sa ako filmárka presadiť a uživiť inak, než zapredávaním sa na politické ciele neschopnej prichmatizačnej bandy?
Pozrite si film Od Fica do Fica a sám mi možno napíšete, že film je o našej spoločnosti a je apolitický. Som rada, že sa Vám páčim. Od Fica do Fica je názov, ktorý hovorí o období, kedy bol film nakrúcaný.
22.11.2012 13:10 - otázka od Denis
je podla Vás na Slovensku politická strana ktorá nie je skorumpovaná a ktorá to myslí s občanmi tohoto štátu vážne ?
Nie je.
22.11.2012 13:10 - otázka od hugo
pani nezavisla filmarka piussi. ziadne strachy, komunita vas podrzi. pretoze komunita funguje. tak ako vy ste hlasovali za najlepsiu knihu roka od sestry haha
Kniha mojej sestry sa mi veľmi páči, tak som za ňu zahlasovala - robila som to verejne. Nech si každý o tom myslí, čo chce.
22.11.2012 13:09 - otázka od Denis
aké berú podľa vás sudcovia finančné odmeny za procesné chyby či nízke tresty ? existuje nejaký neoficialny cenník ? Ked sa hovorí ,že mám veľmi dobrého a známeho právnika ,znamená to ,že ten právnik je v podstate sprostredkovateľ úplatku medzi jeho klientom a sudcom ?
Dobrý deň. Ďakujem za vaše otázky, rada na ne odpoviem. Ľudia mi hovoria, že dali úplatky sudcom, vyšetrovateľom. Tu berie úplatky asi každý. Neviem už, kto neberie, ale snáď sú aj takí, ktorí neberú. Lekár si odo mňa vypýtal úplatok, keď som bola tehotná a išla som rodiť svoju dcéru, tak som sa bála, že to zle dopadne. Tak som mu dala všetky svoje peniaze a aj som sa zadĺžila. To bolo pred 17 rokmi.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu