Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šéf SDKÚ Dzurinda bol ONLINE: Za Gorilou sú zlodeji z nových strán!

Mikuláš Dzurinda Zobraziť galériu (2)
Mikuláš Dzurinda

BRATISLAVA - Zrejme nikdy neobklopovalo osobu bývalého slovenského premiéra a súčasného ministra zahraničných vecí toľko kontroverzie ako práve teraz. Jeho strana čelí najväčšiemu prepadu preferencií v histórii a stratila aj populárnu osobnosť v pozícii Ivety Radičovej.

Ak sa chcete predsedu SDKÚ-DS a ministra rezortu diplomacie Mikuláša Dzurindu niečo opýtať, môžete tak urobiť už teraz. V online rozhovore vám odpovie od 11.00 hod.

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

16.02.2012 12:14 - otázka od Peter
Chcem sa opýtať p. Dzurindu, prečo v poslednom čase robí tlačové besedy v nedeľu poobede. O čom je potom to slovo "kresťanská" v názve strany? Koľko ľudí, muselo kvôli Vaše tlačovke ísť z domu od rodiny na tlačovku v nedeľu. Ďakujem.
Tá nedeľa mi prosto vyšla. Od 19. januára som sadol na rýchlik, behám po Slovensku vlakmi aj autom a prosto tak to vyšlo. Tu chcem byť ale otvorený. Tak ako v nedeľu musí ísť do roboty železničiar, alebo energetik, tak isto pre politika je to jeden z najvhodnejších dní, kedy sa môže stretnúť z občanmi a porozprávať sa. Pre pracovitého politika nebýva víkend ani nedeľa dňami pokoja, hoci niekedy by to tak bodlo... No, idem pokračovať v debate so študentmi na jedno z bratislavských gymnázií, preto sa chcem rozlúčiť. Ďakujem Topkám za pozvanie, ktoré s nadšením príjmem kedykoľvek nabudúce. Všetkým, ktorí sformulovali otázku, ale aj všetkým, ktorí si prečítali odpovede. Želám všetkým pekný deň.
16.02.2012 12:11 - otázka od Calko
Neverim ziadnemu politikovi v SR,som za islandsku cestu!..Neludsky neoliberalizmus,partokraciu a ritolezectvo oligarchom pochova len priama obcianska demokracia suhlasite?
Diskutujme. Švajčiari rozhodujú o bársčom v referende, ale my sme mladá demokracia. Čo nám dalo roboty len decentralizovať štátnu správu, zaviesť krajské parlamenty, zmaniť daňový systém tak, aby peniaze tiekli priamo obciam a mestám. Ale diskutujem, poďme ďalej, možno 50-percentné kvórum pre platnosť referenda je naozaj vysoké. Ja mám blízko k priamej demokracii, aj som to bol, čo som navrhol a presvedčil som aj Rudolfa Schustera, že budeme voliť prezidenta SR priamo. Česi ho dodnes volia v parlamente. Ja mám veľmi blízko k priamej demokracii a mám rád aktívnych ľudí.
16.02.2012 12:07 - otázka od King_Of_Swing
Dobrý deň pán minister. Je podľa Vás normálne, ak vysokoškolák zarobí 750-800 euro brutto, a za hypotéku + nájom 1-izbového bytu zaplatí 400 euro a viac (ak nemá inú pôžičku, pretože tak ani hypotéku nedostane). O stredoškolákovi ani nehovorím. Kto je zodpovedný za tento stav na Slovensku ? Ďakujem za odpoveď.
Viem, že nie je jednoduché stavať sa na vlastné nohy. V prvom rade sa snažíme, aby pre absolventov bolo viac práce a viac lepšie platenej práce. Po druhé, pripravujeme ucelený systém stáží, takých, aké fungujú v rezorte zahraničných vecí, aby študenti už počas štúdia mohli nadobudnúť prax. Po tretie, nabádam aj k istej trpezlivosti a zmyslu pre realitu. Je mojou povinnosťou pripomenúť, že napríklad priemerná mzda v prešovskom regióne je 595 eur. Takže trpezlivosť a cieľavedomosť sú nesmierne dôležitou výbavou mladých ľudí. Tak, aby ich život bavil a neboli frustrovaní ani keď frustrovaným netreba byť. Ak dokážeme realizovať náš projekt vzdelanostnej ekonomiky Minerva 2.0, bude pribúdať kvalitnej práce najmä pre vysokoškolákov.
16.02.2012 12:03 - otázka od Anton Laco
Pamätám Váš výrok za vašej prvej vlády v súvislosti s likvidáciou neefektívneho slovenského poľnohospodárstva " Nepotrebujeme všetko vyrábať doma, všetko dovezieme lacnejšie". Aj dnes si ešte myslíte, že to bolo správne rozhodnutie, najmä ak dnes nakupujeme drahé nekvalitné potraviny zo zahraničia? Ovocie a zelenina nevonia, ale smrdí a mäso rovnako. O mlieku a mliečnych výrobkoch škoda hovoriť. Všade samá chémia. Sme tak odpadkový kôš EU.
Niečo na tom čo píšete pravdy je. Nikdy som nebol za likvidáciu nášho poľnohospodárstva, skôr za zvýšenie jeho efektívnosti. Ale priznám si, že som trošku korigoval názor na úlohu importu poľnohospodárskych produktov. Veľmi si vážim prácu našich roľníkov a poľnohospodárov, mnohé farmy osobne navštevujem. Budeme bojovať, aby v novom európskom rozpočte 2014-2020 neboli naši tak diskriminovaní voči Nemcom a Francúzom ako doposiaľ. Máme ucelený program rozvoja vidieka. Možno vás zaujme.
16.02.2012 12:00 - otázka od Michal
Pan Dzurinda, SDK resp SDKU este nikdy nevyhrala volby, paradoxne vsak uz 3 krat zostavovala vladu. Nemyslite si, ze vladnut by mali tie strany, ktore si ludia vo volbach zvolia? Ako by ste sa k tomu vy postavil, ak by ste vo volbach ziskali 40% hlasov,ale ostatne strany, by kvoli spisu Gorila odmietli s vami spolupracovat a zostali by ste v opozicii? Nebral by ste to ako vysmech volicovi?
Taká je parlamentná demokracia a pomerný volebný systém. S pani Radičovou mala SDKÚ 15 percent a zostavila vládu. Ja som mal v roku 2006 18,5 percenta a nevedel som zostaviť svoju tretiu vládu. Víťazom volieb je ten, kto dá na stôl 76 a viac poslancov. Zmeniť sa to dá iba prechodom na väčšinový volebný systém, k čomu mám osobne veľmi blízko.
16.02.2012 11:57 - otázka od Johny
Zdravim, ten odznak vlajky na vasom obleku je stale len ten isty alebo ich mate viac?
Mal som dva, ale jeden mi zrekvíroval na viedenskom letisku jeden z rakúskych policajtov. Veľmi sa mu páčil, takže si už niekoľko mesiacov pripínam ten istý :-)
16.02.2012 11:56 - otázka od duchoň
Dobrý deň p. Dzurinda. Koľko miliónov , alebo miliard ste si naplánovali odkloniť ako vravia bratia Česi z verejných zdrojov / našich daní / ak sa vaša strana nedaj bože dostane do vlády po voľbách ?
Ani jeden cent. Budeme pokračovať v opatreniach, takých, ako sme zaviedli my. Napríklad vo verejnom obstarávaní na základe anonymnej aukcie. Alebo uplatňujúc náš zákon, že zmluva so štátnou inštitúciou nadobudne účinnosť až po jej uverejnení na internete. Každý cent musí byť pod verejnou kontrolou. A čím menej centov budú prerozdeľovať štátni úradníci, tým lepšie pre ludí, ktorí platia dane do štátnej kasy.
16.02.2012 11:54 - otázka od Patrik Blahunka
Dobrý deň p. Dzurinda. Najprv by som Vám poďakoval za všetko čo ste pre SR spravili od roku 1998-2006.Boli ste jedným z mála,ktorý celý národ spojil a realizoval svoj cieľ o lepšom Slovensku. Táto myšlienka Vám vydržala do roku 2006 kedy Vás nevystriedal p.Fico a jeho politika o sociálnych istotách. Teraz ste opäť vo vláde ako minister ZV SR avšak musím podotknúť,že Vám tato funkcia nesedí.Ste málo viditeľný na Slovensku a tym vlastne celá pravica trpí,pretože nemala nikoho kto by Vás nahradil na tej domácej scéne,komu by ľudia mali veriť,keď sa otvorilo toľko káuz,ktoré poškodzovali meno celej SDKU. Zaujimalo by ma či Vy osobne ste podali nejake trestné oznámenia v suvislosti s kauzami ,ktoré sa týkaju Vašej osoby a celej SDKU.? Áno som sympatizant SDKU a želal by som si aby cela tato kauza bola vyšetrená a vysledky zverejnene na internete,aby si každy človek v tomto štáte mohol nato urobiť svoj názor. Želám Vám všetko dobré v osobnom i pracovnom živote. S pozdravom Blahunka Patrik,Spišská Nová Ves
Najsmutnejšie na súčasnom dianí je to, že nikto nevyriekol voči mne konkrétne podozrenie. Len sa šíri hmla, šíri sa negatívne emócia a hystéria. Za 20 rokov, čo som v politike, som nestretol človeka, ani som si neprečítal v novinách, ba ani som nedostal anonym o tom, že by som niečo ukradol, či sprivatizoval. Je tomu tak preto, lebo mám naozaj čisté ruky. A preto pokojne, ale pevne stojím aj počas tejto hystérie. Minulú nedeľu som na tlačovke vyhlásil v priamom prenose, že nikomu na svete nedovolím, aby urobil zo mňa zlodeja. A to platí. Patrik, oplatí sa voliť SDKÚ pod mojím vedením.
16.02.2012 11:50 - otázka od Peter
p. Dzurinda ako je to s dosadzovanim vašich ludi do SIS a kontakty s podsvetím (Takáčovcami). Nie je tu snaha ziskať pod vplyv SIS (Roman Osusky), prokuraturu a aj sudy??? AKo je to popisane na topkach v članku "SDKU s takáčovcami pili, obchodovali a dosadili ich do SIS". Fotodokumentácia s vašim poslancom Pavlom Kubovič s vodcom tzv. skupiny Takáčovcov Jozef Surovčík... ďakujem za odpoveď.
Mojou voľbou ustanoviť šéfa SIS bol Ladislav Pittner. Bola to veľmi dobrá voľba. Pittner bol ilegálnym spravodajcom pre disidentov už v komunistickom režime. Bol to charakterný človek. Vyberal si čistých profíkov s čistým registrom. Nám sa podarilo počas mojej prvej vlády zastaviť výpalníkov. Zabudli ste už na môj konflikt s predstaviteľom podsvetia vo Vysokých Tatrách. Mohol som zatvoriť oči a tváriť sa, že nevidím, nepočujem. Ale svedomie mi to nedovolilo, nemám rád zločin. Mám rád pravidlá a ich dodržiavanie.
16.02.2012 11:44 - otázka od Peter
Vazeny pan Dzurinda, ste ochotny venovat sa po volbach teme dekriminalizacie konope? Myslite si, ze je v poriadku prosekuovat ludi s malym nnozstvo k vlastnej spotrebe?
Som ochotný diskutovať o akejkoľvek téme. Ale otvorene vám Peter poviem, že keď si dám zajtra na Železnej studničke 10 kilometrov, budem mať hlavu famózne prečistenú. Ja veľmi dôverujem športu. Ale aby som sa vrátil k téme. Nevylučujem, že niektoré paragrafy trestného zákona sú pritvrdé. Len som to chcel zasadiť do širších súvislostí.
16.02.2012 11:41 - otázka od F.Šimko
Pán Dzurinda, dve otázky: 1/ Kedy by malo Slovensko razantnejšie konať proti maďarským exteritoriálnym zákonom a za nimi skrytým iredentistickým cieľom,ak nie teraz,-keď je medzinárodná pozícia Maďarska oslabená ako nikdy predtým ? 2/ Čo si myslíte o motivačnej úlohe naivity a závisti pri volebnom rozhodovaní Slovákov ?
K tomu prvému: Zahraničnopolitické renomé Slovenska a Maďarska je dnes 10:0 v náš prospech. Aj preto, že po voľbách 2010 som zvolil takú stratégiu, akú som zvolil. Jej súčasťou bolo aj to, že hneď v septembri som v Budapešti zabehol maratón. My sa Maďarov nemáme prečo báť, ale zároveň pozor: Je to náš sused a hodnota nášho domu bude vyššia, ak bude dobrá reputácia aj nášho suseda. Budapešť dnes netreba dorážať. Pokojne poviem, že im treba skôr pomôcť a vráti sa nám to stonásobne. Žiaľ, obávam sa najmä tej naivity. Obávam sa, že ľudia dokážu prepadnúť negatívnym emóciám a hystérii, alebo skepse. Že si povedia "kašlem nielen na Dzurindu, na Mikloša, ale aj na celú politiku." Lenže presne toto chcú dosiahnuť tí, ktorí nemajú so Slovenskom čestné úmysly. Presne toto chce dosiahnuť Fico. Chce vládu jednej strany, ale práve v zmienenom Maďarsku vidíme, kam krajinu vedie vláda jednej strany. Želám všetkým ktorí nás čítajú, najmä silu a odvahu vidieť veci reálne a pravdivo. Politika nie je o láske, o vášniach, o tom, či som malý, alebo veľký, starý, alebo mladý. Politika je o správe krajiny. O tom, či tu bude viac, alebo menej práce. O tom, či tu bude viac, alebo menej korupcie. A a by sme rozpoznali, kto čo presadzuje, aj ako kto žije, na to potrebujeme zapojiť predovšetkým rozum. Je čas zobrať rozum do hrsti.
16.02.2012 11:35 - otázka od Miro
Pán Dzurinda,kedy už konečne budú tie dvojnáasobne platby ach prepáčte platy?
Boli po šiestich rokoch a siedmych mesiacoch. Ja som po prvom volebnom období skladal účty a čestne som priznal, že tento sľub som vládal splniť vtedy len asi na 45 percent. Ale v druhom volebnom období mzdy už rástli parádne, tak ako celá ekonomika.
16.02.2012 11:33 - otázka od Rhon
Dobrý deň p. Dzurinda, v posledných voľbách som dal vašej strane hlas. O to viac ma mrzí, ako celá koalícia skončila. Asi nebolo najsprávnejšie ísť s SaS, ktorá svojou tvrdovhlavosťou a neštátnickosťou urobila SK "skvelú" reklamu. Pán Dzurinda, akým spôsobom chce vaša strana zrýchliť čerpanie fondov EÚ? Viete o tom, aká byrokracia je na Slovensku v súvislosti s ich čerpaním (teda už bežiacich projektov). pracujem na niekoľkých cez AS FEU MSSVV SR. Keby som toho nebol súčasťou, tak neverím, koľko zbytočných eur sa vynaloží na rôzne formálne nedostatky (typu čiarky, bodky, zarovnanie a pod.). Prečo sami chceme byť pápežskejší ako pápež. Prečo si veci, ktoré nikto z EÚ nežiada, a ktoré ostávajú na SK komplikujeme a sami? Prečo nevieme nájsť systém, ktorý SK pomôže čerpať peniaze rýchlejšie (nie je predsa možné, aby systém, ktorým sa kontroluje čerpanie mzdových náhrad bol menený v priebehu 2 rokov viac ako 3 krát)? Veď napríklad predbežná formálna kontrola projektov podľa mňa výrazne pomáha. treba však niečo urobiť aj s pežiacimi projektami ... Ďakujem za názor. Rhon
1) Nemali sme po voľbách na výber, ako ísť z SaS. Možno, ak by sme s SaS pracovali koncepčnejšie, boli by sme dlhšie vydržali. Žiaľ, SaS po roku zistila, že nemá agendu a tak sa rozhodla pre antieuropanizmus. Toto je choroba každej novej strany, ohúriť čiastkovou témou, ale keď ohúrenie odpadne, strana sa začne kolísať a vymýšľa. 2) Áno, čerpanie eurofondov je naša obrovská slabina. Primátor vo Fiľakove mi ukázal minulý týždeň projekt na rekonštrukciu školy. Bola to taká bichla, že som ju skoro nevládal zodvihnúť. Musíme to zmeniť. Peniaze ležia na stole a nevieme ich efektívne minúť. Máte pravdu a viem o čom hovoríte.
16.02.2012 11:29 - otázka od Coco Jambo
Dobrý deň Pán Dzurinda, viete mal som na Vás otázku ale skôr sa Vás opýtam že koho vidite za Gorilou? Mečiara? a za pár ľudí chcem vam popriať všetko dobre ale je namieste sa stiahnuť z SDKÚ a dať sa dokopy. Dakujem.
Za Gorilou vidím zlodejov, ktorí chcú kradnúť ešte viac. Za Gorilou vidím zlodejov, ktorí sa nalepili na najmladšie a nové politické strany. Za Gorilou vidím vagabundov, proti ktorým išiel napríklad nebohý Pittner (bývalý šéf SIS.) Za Gorilou vidím skorumpovaných policajtov, ktorí napríklad z prostredia polície vynášali podnikateľom za peniaze informácie, ktoré od nich zisťovala napríklad informačná služba. Celé to zlo, celá tá špina, celá tá hystéria je namierená proti mne, lebo ja som týmto indivíduám odjakživa stál v ceste.
16.02.2012 11:26 - otázka od Miroslav X.
Dobrý deň pán Dzurinda. Predpokladám, že vás zaskočil rapídny pokles preferencií. Iste sa dá súhlasiť s tým, že "volič pravice" je natoľko inteligentný, že svojim politikom prešľapy neodpúšťa, čo sa však nedá s istotou tvrdiť o "ľavičiaroch". Tým môže vodca ukradnúť nos medzi očami a oni ho budú voliť stále. Myslím, že vaša strana dopláca na kauzu Gorila, predtým platinové sitká...a čo ja viem ešte čo všetko. Nemyslíte že by bolo na čase aby ste sa s I. Miklošom stiahli z verejného života pre stratu dôvery voličov? Možno by to prospelo volebným preferenciám. Ďakujem za odpoveď.
Ja o tom silne pochybujem, ale hlavne, spreneveril by som sa pravde. Veď keď sa objavila kauza platinové sitká, po návšteve u mňa predsedníčka správy štátnych rezerv podala abdikáciu. Vyvodili sme politickú zodpovednosť. A ak bol spáchaný trestný čin, nech páchateľ tohto činu nesie aj trestnoprávnu zodpovednosť. Trestnoprávna zodpovednosť je vždy individuálna. A čo sa týka Gorily, hlavné dôvody som uviedol. Ja ani žiaden z mojich blízkych politických predstaviteľov sme po žiadnom utajenom byte nechodili. Fico a jeho tajomník tam behali a konali tak, ako konali. Ak človek len trošku chce vidieť pravdu, tak musí vidieť, že Gorila svedčí omnoho viac v môj prospech, ako neprospech. Za mňa konala vo verejnom záujme aj SIS, aj polícia. Je dokázané, že som im nijako nebránil. Kauzu zamietla pod koberec Ficova administratíva. Moje vládnutia boli plné reforiem, integrácie, hospodárskeho rastu a vytvárania pracovných miest. Len v rokoch 2002 až 2006 prišlo na Slovensko viac ako 200 významných investícii. A ak na pozadí tohto úsilia snívala nejaká investičná skupina svoje sny a spriadala svoje pavučiny, je to len a len zodpovednosť tejto skupiny a tých, ktorí sa do týchto pavučín zachytili. Nech sa Gorila na 100 percent vyšetrí. Chcem, aby sa na sto percent vyšetrila. Chcem, aby bol vymenovaný nový, legitímne zvolený generálny prokurátor. Preto som v pondelok tento týždeň v Topoľčanoch túto petíciu začal. Má niekto z politikov aj ku Gorile také jasné principiálne postoje, ako mám ja?
16.02.2012 11:19 - otázka od Miloš Kamenár
Dobrý deň pán Dzurinda, ste často spájaný s Gorilou, voliči sú zneistený. Prečo majú voliť SDKÚ? Ste vnímaní ako najskorumpovanejšia strana...
SDKÚ je hodné voliť z nasledujúcich dôvodov: 1) Sme výrazne najreformnejšia strana - viď rovnú daň, druhý dôchodkový pilier a iné. 2) Sme strana, výrazne bojujúca proti korupcii. Už v roku 1999 sme zrušili akcie na doručiteľa. Vo februári 2000 som osobne predstavil národný program boja proti korupcii, ktorý sa stal základom celého radu ďalších opatrení. 3) Mali sme a máme odvahu vykonať aj dnes opatrenia, ktoré nás nevrhnú ku Grécku, ale umožnia sa približovať najvyspelejším štátom v EÚ. 4) Máme silných spojencov v Európe, ale aj mimo nej. 17. januára tohto roku ma v Berlíne prijal nemecký prezident, ale aj spolková kancelárka. Záver: Keď na nás brýzgajú, tak to robia presne v duchu ľudovej múdrosti. Zlodej kričí chyťte zlodeja. Veľmi si želám, aby tí, ktorí o nás začali pochybovať, mali silu brániť sa negatívnym emóciám a hystérii a vidieť veci reálne a naozaj pravdivo. Sme hodní dôvery.
16.02.2012 11:14 - otázka od hosť
Kedy pojdete na detektor lži???
K takémuto kroku necítim ani najmenšiu pohnútku. Najväčšou devízou človeka, nielen v politike, ale aj v živote vôbec, je, ak zostane normálny. Je normálne dôverovať ľuďom a je normálne zapochybovať o človeku, ak je na to dôvod. Za 20 rokov mi nikto nepovedal ani slovíčko, z čoho ma upodozrieva, lebo na to nebol dôvod.
16.02.2012 11:12 - otázka od Milan
Prečo nehodláte odísť aj s p.Miklošom z politickej scény, myslím, že tým by ste len Vašej strane pomohli s preferenciami. Volil som SDKÚ doposiaľ, no som rozhodnutý ako aj niektorí moji známi, že pokiaľ budete kandidovať Vy aj s p.Miklošom, budeme voliť inú stranu. Takýto názor predpokladám rezonuje v spoločnosti u viacerých ľudí. Ďakujem za odpoveď. Milan A.
Tí, ktorým sme bránili v rozkrádaní a korupcii, rozpútali proti nám šialenú kampaň. Poďme k faktom. 1) Spis známy pod názvom Gorila hovorí, že SIS počas mojej vlády sledovala podozrivé osoby v súlade so zákonom ešte mesiac po tom, čo som taktovku odovzdal Ficovi. 2) SIS vypla odpočúvacie zariadenie a prestala odpočúvať podozrivé osoby týždeň po nástupe nového šéfa SIS Magalu, presne jeden mesiac po nástupe Fica. 3) Z uvedeného jasne vyplýva, že ja som chránil vždy verejný záujem a snažil sa odhaľovať podozrivé konania, tieto konania boli zametané pod koberec za vlády R. Fica. Mrzí ma, že ani Daniel Lipšic nekonal. Fakty hovoria, že nielen že nemám dôvod na rezignáciu, ale práve naopak: Mám veľa dôvodov vydržať v zápase o pravdu. Ak dáme na bok emócie a hystériu, ktorá sa z času na čas proti mne rozpúta, tak môžme zreteľne vidieť, že počas mojich dvoch vlád, ale aj počas vlády pani Radičovej, sme prijali najvýraznejšie opatrenia v zápase proti zločinu, ale aj korupcii. Môj odchod si najviac želajú tí, ktorým som v ich korupčnom správaní bránil.
16.02.2012 11:07 - otázka od Lucka
Pan Dzurinda, ako je možne že ste dovolili prelety na bombradovanie Srbska? Ved tam žijú aj naši Slováci.. vy ste sa vyjadrili o Mečiarových krvavých paprčiach...ale som presvedčený, že Vam krvy tečie po rukach. Mate aj p. Vašaryovú, ktorá nechcela ani zastupovať Slovesnko po rozdeleni ako velvyslanec, neskor sa usilovala ziskať prezidentsky post, a teraz "uspešne" svojou kniho hadže špinu na Slovakov v Polsku. .. naozaj uspešné kroky ktoré produkujete..v prospech SLovenska...o korupcii ani nehovorim..
Prelety som povolil preto, aby bolo zastavené vyvražďovanie ľudí vrátane detí a starcov v Kosove. Ale aj preto, aby aj srbský národ mal nádej na budúcnosť. Roky výrazne Srbsku pomáham. Teraz vo februári majú šancu získať štatút kandidátskej krajiny na vstup do EÚ. Aj preto, že som sa na jar v roku 1999 nebál. Prijať ťažké, ale jednoznačne hodnotové rozhodnutie. Vlani som bol jediný zahraničný predstaviteľ, ktorý mohol osloviť začiatkom roku všetkých veľvyslancov Srbska z celého sveta. Mám v Belehrade veľa priateľov a vynikajúce vzťahy a tiež so Slovákmi, žijúcimi vo Vojvodine. To s pani Vášáryovou a Poľskom je nedorozumenie a prekrútenie. Rada vám to vysvetlí.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu