Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šéf strany SaS Richard Sulík bol online: Kočnera som nevidel 15 mesiacov!

Richard Sulík Zobraziť galériu (2)
Richard Sulík

BRATISLAVA – Richard Sulík zažíva rozhodne turbulentný týždeň. Jeho stranou otriasla kauza Sasanka. Tá odhalila stretnutia a esemeskovanie šéfa SaS s kontroverzným podnikateľom Mariánom Kočnerom, ktorého dom navštívil viackrát, aby získal informácie o zradcoch v koalícii. Kvôli kauze dokonca uvažoval aj o odstúpení z kandidátky, nakoniec chce rozhodnutie nechať na voličov. Ak nezíska najväčší počet krúžkov, vzdá sa svojho mandátu.

Týždeň pred voľbami vám prinášame posledný z predvolebných online rozhovorov so šéfmi politických strán. Richard Sulík bude online dnes od 9:30. Pýtajte sa ho!

Ak ste niektorý z rozhovorov zmeškali, nájdete ich v sekcii VOĽBY – Rozhovory. Možno vám pomôžu pri rozhodovaní, ktorej strane a či vôbec niektorej odovzdáte svoj hlas.
 

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

02.03.2012 10:56 - otázka od Mario
Zdravim, na kolko percent si trufate vo volbach po vsetkych tych kauzach? Ma SaSka aj vlastne prieskumy? Moje kruzky ma Galko, Mihal, Kollar a Augustinic(ova) ;)
Veľmi pekne Vám ďakujem. Cieľ SaS je byť v parlamente. Ďakujem za všetky otázky a prajem príjemný pekný deň.
02.03.2012 10:56 - otázka od Viera
Dobrý deň, sklamali ste ma. Nie tými kauzami, čo sa práve prepierajú. Ale tým, že ste ako poslanci v NR SR schválili zákony, ktoré robia z podnikateľov takmer podvodníkov - za všetko - akékoľvek formálne chyby, ktoré neovplyvňujú výšku daňových a odvodových povinností - doposiaľ mohli byť sankcie, podľa noviel zákonov teraz pokuty byť musia. A nie malé. Čo sa stalo s vašimi sľubmi o zjednodušovaní a zlepšovaní podnikateľského prostredia? Dám vám vo voľbách asi ešte šancu, ale čo s tým chcete v budúcnosti urobiť?
Garantujem Vám, že keď existuje niečo ako propodnikateľská strana, je to SaS. Žiaľ, neboli sme v parlamente sami. Práve pre podnikateľov máme najlepší program, pozrite si napríklad http://singapur.strana-sas.sk/ .
02.03.2012 10:53 - otázka od nocnazemi
Vysvetlite, prosím, vašu víziu o systéme vyplácania a výške dôchodkov,o systéme fungovania zdravotných poisťovní a odvodoch do nich. Podľa návrhov, ktoré ste predostrel bývalej pani ministerke Tomanovej,/ keď ste sa jej ponúkal za "odborného poradcu", načo vás s nimi okamžite vyhodila.
Všetky moje návrhy sú uvedené v mojej knihe Odvodový bonus http://www.sulik.sk/index.php?section=6 .
02.03.2012 10:53 - otázka od vlado
fandim vam,veľa v politike je hnusu, bez toho slovenska politika asi nebude.bavi vás to, ked znova kandidujete?
Ďakujem Vám. Áno, baví ma to.
02.03.2012 10:52 - otázka od nezávislý
Dobrý deň, v mnohých veciach sa zhodujem zo SaS, ale... . Ale stále je tu ten pocit voľby menšieho zla. Z otázok, ktoré Vám položím bude zrejmé, čo mi prekáža. Prečo ste nedodržali odborné nominácie v štátnej správe a podnikoch? Väčšinu Vašich straníckych nominácií ste nezverejnili. Hanbíte sa vari za tých ľudí (Popovičová, Horváthová-Balážíková, Barna,...)? Stojíte za krokmi p. Miškova (Chrena)ako bola snaha o privatizáciu a doprivatizáciu štátnych strategických podnikov, nedoriešenie straty kontroly nad peniazmi z NADSME v Slovenskom rozvojovom fonde...? Kam sa podelo sľubované odstránenie ľudí spojených s ŠTB z verejných funkcií? Myslím si, že zotrvanie p. Blanárika na poste šéfa NBÚ je zároveň aj odpoveď :(.
Odborné nominácie v štátnej správe. Keď niekto nominoval odborníkov, tak to bola práve strana SaS. Pozrite si napríklad pána Lopatku, ktorý výrazne znížil prevádzkové náklady Sociálnej poisťovne a tiež výrazne znížil jej pohľadávky. Doprivatizácia strategických podnikov. Toto nie je pravda, strategické podniky sme doprivatizovať nechceli, koniec koncov je to napísané aj v programovom vyhlásení vlády. K NADSME sa neviem vyjadriť.
02.03.2012 10:50 - otázka od Vlado
Vazeny pan Sulik, neustale vsade pocuvame ze na nic nie su peniaze, ci je to zdravotnictvo, skolstvo, atd. Mozete mi teda vzsvetlit ako je mozne ze na zvysenie poslaneckzch platov sa peniaze najdu vzdy? Ako je mozne ze na tucne odmeny pre statnych zamestnancov, riaditelov roznych statnych institucii (okresne urady prace, danove urady, policajne riaditelstva a ine) sa peniaze najdu vzdy, to mi akosik nejde do hlavy a pritom mame financie v katastrofalnom stave. Nerozumiem preco by napriklad primatori a starostovia obci mali mat urcenu minimalnu mzdu, a ked beru take prachy potom sa len biju do prs: "ved mi mame iba minimum". A tiez nechapem preco by mali poslanci brat take tucne platy, ked maju aj rozne prijmi pomimo, kedze vlastnia rozne firmy a podobne (respektive prepacte, to vlastnia ich manzelky, deti a iny pribuzny). Dakujem za odpoved.
Poslanecké platy zvýšené neboli. Ale aj keby boli, sú to všetko len omrvinky (vrátane odmien pre úradníkov) oproti tomu, koľko budeme prispievať na grécke dôchodky. To je skutočná tragédia.
02.03.2012 10:48 - otázka od Jozef
Nebolo zavedenie eura na Slovensku ekonomickým zločinom? Odvtedy ekonomika ide dole vodou, štát sa čoraz viac zadlžuje,domáca spúotreba klesá, rastie nezamestnanosť a pod. Vítam Váš plán B.
Keď dnes vidím, ako hrubo sa porušujú pravidlá eurozóny, musím konštatovať, že Slovensko by bez eura bolo na tom dnes lepšie. Keďže sme ale do eurozóny vstúpili, mali by sme sa v prvom rade snažiť o zlepšenie situácie v rámci eurozóny. Napríklad odmietnutím dočasného a trvalého eurovalu a odchodom Grécka z eurozóny.
02.03.2012 10:47 - otázka od Zahorak1
Dobrý deň, moja stará mama mi hovorievala, že dobrý politik musí byť ženatý, musí mať najmenej dve deti a nesmie byť rozvedený. Musí byť kresťan, najlepšie katolík!! Spĺňate tieto kritériá?
Som rozvedený, mám štyri deti s dvoma ženami a som ateista. Ako vidím, kritéria Vašej starej mamy tesne nespĺňam.
02.03.2012 10:43 - otázka od ecisok
zddravim, co sa v poslednej dobe stalo ma nejak nepresvedcilo aby som vam dal aj v tychto volbach hlas, sice asi vobec nepojdedm volit ako vacsina ludi, ktora je uz sklamana z diania na slofuckii. hlavne ma zaujima ta legalizacia travy co ste tolko ospevovali pred volbami.preco si nemozete ako politici zobrat priklad od cechov napriklad. aspon by tolko neryzovali na tom osoby z podsvetia ktore na tom tocia miliony. co keby stat na tom tocil prachy? nebolo by to lepsie pre vsetkych? a nie ze nejaky chlapec chudat pojde sediet za 0,1 g. to kde sme pici.
SaS je jediná strana, ktorá je za dekriminalizáciu marihuany a už sa aj prvý úspech podaril. Tým je dekriminalizácia marihuany pre lekárske účely. Presadenie úplnej dekriminalizácie nie je možné zo dňa na deň, ale pokiaľ si voliči povedia, že nejdú voliť, tak nebude možné ani len teoreticky dekriminalizáciu presadiť.
02.03.2012 10:42 - otázka od Jozef benko
Je Slovensko samostatné,keď musí prijímať zákony, čo nariadi EU? napr. zákaz žiaroviek,vypnutie funkčnej atomovej elektrárne,zválenie cukrovarov a pod.
Samozrejme, že nie je samostatné. Viac ako 70 % legislatívy ovplyvňuje bruselská byrokracia.
02.03.2012 10:41 - otázka od Jozef
Dobrý deň, podľa ústavy,každý može byť zvolený, ale v praxi len na straníckej kandidátke,čo je obmedzenie ústavných práv-aký máte názor na nedodržiavanie ústavy?
Sme pripravení diskutovať o tom, aby aj nezávislí kandidáti mohli byť zvolení.
02.03.2012 10:41 - otázka od Panko
Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať ako je možné, že v čase dlhovej krízy dostávaju ľudia peniaze za ležanie doma? Slovensko má takú armádu nezamestnaných, že by tá krajina mala byť najčistejišia v európe a pritom keď sa vraciam na slovensko mám pocit, že som prišiel na hnojisko. Čo takto nepracujúcim vydeliť dávky priemernou brigádnou mzdou a každý si musí odmakať peniaze VPP? Nútiť ľudí pracovať je socialistické, ale prerozdelovať, to už "nije" socialistické. Akosi nechápem zmýšlanie ľudí vo vašich kruhoch. Vám by som možno aj ten víkend obetoval a prišiel na Slovensko voliť, ale stále v tom nevidím nejaký zmysel.
Práve preto máme v programe "práca namiesto dávok". Štát zabezpečí jednoduché činnosti a dávky vyplatí len po ich odpracovaní.
02.03.2012 10:40 - otázka od Michal
Pan Sulik, Co si myslite o II. piliery? Je to len sposob pre poistovne ako sa nabalit? Ja som mlady clovek a chcem vediet ci nerobim chybu ked im davam svoje peniaze. Odpiste mi kludne aj na email. Zatial mi nikto neodpisal, tak mozete byt prvy :)
V II. pilieri si šetríte svoje vlastné peniaze na rozdiel od I. piliera, kde Vaše peniaze idú okamžite existujúcim dôchodcom. Z dlhodobého hľadiska je II. pilier správnym riešením.
02.03.2012 10:39 - otázka od Haluza
Pán Sulík, pred voľbami sa pomaly na každú stranu našla nejaká špinavosť,proti ktorej sa samozrejme strana ohradila. Myslíte si, že ľudia ešte veria obranným báchorkám a prúpovídkam politikov, včetne tej Vašej? Váš bývalý volič Haluza.
Práve preto je veľmi dôležité sa pozerať na fakty. Fakty sú tie, že SaS nemá žiadne korupčné kauzy a má preukázateľne najlepší program.
02.03.2012 10:38 - otázka od ladislav
Dobrý deň pán Sulik mam pre vás jednu otázku a jeden názor. Chcem sa opýtať či takto ďalej budete znižovať deficit verejnej spravy,že starostom znížite platy o 10 percent a sebe navýšite o 700 eur mesačne. A názor každý novinár a redaktor ktorý ide do politiky ide len preto lebo chce veľmi rýchlo zbohatnúť ako pán Krajcer.Vraj to bol váš návrh .že v politike za štyri roky zarobí toľko ako v televízii za 20 rokov .
Môžete mi veriť, že príjmy pána Krajcera sú nižšie ako za čias, keď bol manažér v TV Joj. Maximálne platy starostov a primátorov vrátane odmien sme znížili takmer na polovicu. Platy poslancov neboli zvýšené.
02.03.2012 10:37 - otázka od Jaro
Ahoj Rišo.Je podľa teba normálne že 2roky robím tu istú prácu ako moj kolega a mám minimálne o 100eur menej len preto že pracujem cez agentúru.A takých je nás tu možno aj 1/5 (KIA).A priamo pod fabriku nás nechcú.Veď je to choré.Maj sa a držím Ti palce.
Správne to nie je, no správne nie je ani to, aby štát do týchto súkromných vzťahov medzi zamestnancom a zamestnávateľom zasahoval. Problém sa vyrieši vtedy, keď bude dostatok pracovných miest a tie vedia vytvoriť len zamestnávatelia. Preto je mimoriadne dôležité zlepšovať podnikateľské prostredie. Práve v tejto oblasti má najlepší program SaS, pozrite sa, prosím, sem - http://singapur.strana-sas.sk/ .
02.03.2012 10:35 - otázka od Nika
Dobrý deň,ja nemám otázku iba vám chcem zaželať v živote aby sa vám darilo,aby ste boli šťastný,zdravý a aby vás všetko zlé obchádzalo a samozrejme aby sa vám splnilo všetko po čom túžite!!!Dovidenia a Pozdravujem vás :-D
Veľmi pekne Vám ďakujem.
02.03.2012 10:34 - otázka od Homo Homini Lupus
Dobre rano pan Sulik, To, ze sa pred volbami objavuju "kauzy" ako huby po dazdi ma vobec neprekvapuje a hoci mi to pride pokrytecke, zvykol som si, ze to u nas tak funguje. Chcem vas ubezpecit, ze volit pojdem a hoci mi je zatial vasa strana najblizsia, nie som vobec rozhodnuty komu dam vo volbach svoj hlas. Co ma ale prekvapuje je to, ze preco clovek ako vy, ktory je relativne novy v politike, sa vystavi riziku zdiskreditovania tym, ze sa vobec stretne s clovekom ako je Kocner, hoci mal vraj informacie ohladom "krys" v parlamente. Povedzte ako teraz obycajny clovek ako ja moze doverovat cloveku ako vy. Ja vas nepoznam osobne, neviem ci ste uprimny clovek alebo to iba hrate. Prosim vysvetlite mi to.
Ako som už viackrát povedal, moje stretávanie bolo chybou, pána Kočnera som vyše 15 mesiacov nevidel. Či mi môžete dôverovať alebo nie, by ste mohli posúdiť napríklad podľa toho, že SaS nemá žiadne korupčné kauzy. Aj moji najväčší kritici vravia, že nech už som jedno ako pochybil, s korupciou nemám nič. Okrem toho si myslím, že je medzičasom preukázané, že SaS a obzvlášť ja skutočne hájime záujmy Slovenska.
02.03.2012 10:32 - otázka od idemodvás
Môžete mi odpovedať na jednoduchú otázku?Ako predýchal pán Kolár informáciu o tom,ako ste si ho dali prelustrovať pánom Kočnerom?A druhá:Prečo máte v tom vašom ansambli samých drzáňov a hulvátov ako Krajcer,Galko,Poliačik včetne Vás.A prosím bez ohurovania a strašenia Gréckom.Ďakujem.
Či voči Jozefovi Kollárovi je vedené trestné stíhanie, som zisťoval v marci 2010 a v marci 2010 som toto Jozefovi Kollárovi oznámil. Tiež som mu už vtedy povedal, u koho som to zisťoval.
02.03.2012 10:31 - otázka od Vlado
Ak plánuješ ísť tento rok na Devín, máš natrénované na čas pod 60 minút? Trénuješ?
Žiaľ, už veľa mesiacov som netrénoval. Na Devín plánujem ísť, ale 60 minút zrejme nedám.
02.03.2012 10:30 - otázka od Yco
Dobrý deň, pán Sulík. Volil som Vás, pretože ste vedeli jasne pomenovať kroky, ktoré Slovensko potrebovalo pre svoj rozvoj a čakal som, že ich aj presadíte. Dnes si už nie som istý, či (vôbec niekoho) budem voliť? A spôsobili ste to aj Vy, keď ste z druhého miesta zapadli medzi koaličnými "partnermi" a presadili sa len vo veľmi málo prípadoch. Kde beriete istotu, že v prípade, že sa dostanete do parlamentu v nadchádzajúce volebné obdobie, dokážete ešte čokoľvek zmeniť?
Myslím, že sme toho presadili dosť. Pozrite sa, prosím, sem - http://www.strana-sas.sk/sas-plni-sluby-a-drzi-slovo/608 . Napríklad zrušenie priestupkovej imunity (a tá robila z poslancov nadľudí) by bez SaS nebolo dodnes. Čo je ešte dôležité, je náš program, ktorý bol viacerými inštitúciami vyhodnotený ako najlepší http://hnonline.sk/ekonomika/c1-54894900-najlepsi-volebny-program-ma-sas .
02.03.2012 10:27 - otázka od Juraj Socha
Greci uz svoj socialisticky sen dosnivali, kedy tak podla Vas urobia Slovaci ? Podla informacii z tlace Rakusania uvazuju o zruseni institutu prezidenta, u nas je nevyhnutny ?
Pokiaľ budeme tak mohutne prispievať na grécke dôchodky, tak sa toho dosnívania dočkáme skôr. O inštitúte prezidenta by sme boli ochotní diskutovať.
02.03.2012 10:26 - otázka od vierka
Dobrý deň, pán Sulík,neviem pochopiť,ako ste mohli spolupracovať s Kočnerom, keď všetci vieme ešte od jeho konfliktov s Ruskom a problémami s Markízou, čo je to, mierne povedané, za človeka. Vôbec ma neprekvapuje, čoho ste sa od neho dočkali. Držím palce vo voľbách. Máte môj hlas.
Veľmi pekne ďakujem za Váš hlas.
02.03.2012 10:26 - otázka od milan
Dobrý den,mám jednoduchú otázku.Myslíte,že aj u nás niekedy nastane čas,že ak politik urobí,,prúser,, tak proste odstúpi?
Otázka je, či moje stretnutia sú "prúser" hodný odstúpenia. Chybu som si uznal, pána Kočnera som nevidel 15 mesiacov a vyvodil som osobnú zodpovednosť.
02.03.2012 10:25 - otázka od Jan
zdravim pan poslanec,nepochopim ako sa človek vašho formatu mohol stretavať na urovni podnikatela Koč... a Krajcer človek z prehladom ako ma malokto vas z toho čisti,neje vam to ľuto? da sa to nejak vysvetliť?
Samozrejme, že ma to mrzí. Moje stretávania boli chybou, myslím, že všetko som vysvetlil a vyvodil osobnú zodpovednosť.
02.03.2012 10:24 - otázka od Jano Holyy
Dobry den prajem Musim hned na uvod povedat, ze ste mi zacinali byt velmi sympaticky, ked ste sa postavili voci Eurovalu a neboli ste ochotny ustupit. Myslel som si, ze Vas budem volit. Potom prisli informacie o tom, ze sa stykate s mafianom Kocnerom a pomaly ale iste ste sa zacinali zamotavat do vlastnych klamstiev ohladom sms a ohladom Vasich schodzok s nim. Vas predosly image cisteho politika je uplne prec. Politik by sa nemal stykat s mafianmi, alebo s niekym kto je podozrivy, ze je mafian. Takisto musim povedat, ze najhorsiu vec za aku ste hlasovali bola zmena zakonika prace v NEPROSPECH ludi. Tymto ste nas vratili pomaly do feudalizmu, ked ludia nemali ziadne vyhody. Chcem sa opytat, preco nemate tolko charakteru a proste neodstupite, ved predsa nie je akceptovatelne, aby bol politik a mafian boli jedna ruka. Taki ludia ako vy nemaju co vo vlade hladat.
Kočnera som nevidel 15 mesiacov. Áno, bola to chyba, ale nemyslite si, že kvôli tomu zastupujem záujmy Slovenska horšie.
02.03.2012 10:23 - otázka od anton
Dobrý deň p.Sulík,chcem Vás voliť len stále som nie presvedčený o Vás ako strane,povedzte mi jeden najhlavnejší dovod prečo Vam dať hlas? Díky!
Poviem Vám hneď tri. Máme najlepší program (podľa viacerých nezávislých inštitúcií), skutočné hájime záujmy Slovenska a nemáme žiadne korupčné kauzy. A ešte viem aj o štvrtom dôvode, len u nás máte stopercentnú istotu, že Váš hlas neskončí u Fica.
02.03.2012 10:22 - otázka od Petra
Dobrý deň, chcem sa Vás spýtať či Vám nie je tak trošku ľúto čo sa momentálne deje okolo strany SAS a hlavne aj okolo Vás v mediach...osobne si myslim, že veľa ľudí aj v mojom okolí už má trochu pochybnosti či Vás isť voliť ( pritom dlhodobo si boli na 100% istí, že ano ). Tak ako Dzurinda pred 5-6 rokmi dozadu "smrdel" zápachom korupcie a pozri me sa čo z toho po tých rokoch vzniklo tak aj z toho čo sa deje okolo Vás tiež nemám dobrý pocit to už je také čo čakajme 5-6 rokov čo to vlastne v tom roku 2011 bolo v SAS či? Nie je Vám to ľúto koli voličom? A napríklad aj takým, ktorí Vás volili a teraz sa cítia možno trochu sklamaní? Ďakujem za odpoveď:)
Samozrejme, že mi to je ľúto, ale predsa len rád by som pripomenul, že SaS nemá žiadne korupčné kauzy a niekoľko inštitúcií vyhodnotilo náš volebný program ako najlepší. Som presvedčený, že SaS je najlepšou voľbou, no uznávam, že viacerých voličov moje stretávania sa s pánom Kočnerom sklamali. Preto som aj vyvodil osobnú zodpovednosť.
02.03.2012 10:20 - otázka od profant
Pan Sulík ste ma nasral poviem to ludovo s Kočnerom ste amater.
Verte mi, že mňa to škrie najviac. Stretávanie sa s Kočnerom bolo chybou a vyvodil som z toho osobnú zodpovednosť. Keď nebudem mať najviac krúžkov, vrátim mandát poslanca NR SR.
02.03.2012 10:19 - otázka od Richard
Dobrý deň pán Sulík, rád by som sa Vás opýtal, či by ste v prípade povolebnej spolupráce dokázali nájť spoločné stanovisko a postup k Eurovalu a riešeniu dlhovej krízy v Európe a hlavne v Grécku. Ďakujem
Ako sa ukázalo, celý dočasný euroval je len o tom, že predsa len budeme prispievať na grécke dôchodky. Považujem za nehoráznosť, aby slovenský dôchodca platil povedzme vyššiu DPH len preto, aby grécky dôchodca mohol naďalej mať svoj 1200-eurový dôchodok.
02.03.2012 10:18 - otázka od maria
Dobrý deň p.Sulík,chcem sa opýtať aký veľký aparát úradníkov viete dať dokopy,aby ste dokázali to o čom hovoríte? Ďakujem! Mária
Nerozumiem úplne Vašej otázke, ale myslím si, že úradníkov máme dosť a skôr by bolo vhodné ich stav znížiť.
02.03.2012 10:17 - otázka od Mirecek-ba
Odisiel som zit do Viedne,lebo mi je so vsetkeho na Grc co sa na Slovensku deje.ked budete odchadzat,zhasnite svetlo.paaaa
Žijem na Slovensku, lebo sem patrím a som presvedčený, že môžem prispieť k tomu, aby sa tu život zlepšil.
02.03.2012 10:17 - otázka od bartolomejkondas
mozes mi odpovedať,ža akým pravom rozhadzuje peniaze sudr. mihal pre lopatu?ja mám 104eur plní inv.dochodok za 40 rokov tvrdej driny tak vam odporučám šetriť aj tak už ste v riti s vašou slávnou saskou.ľutujem že som vám dal hlas vminulých volbách ešte som nahovoril aj známych aby vás volili ste šuflikárí myslím si že kočner hovorí pravdu.dosť skoro si sa ospravedlnil kollároví vy nepatríte na politicku scénu,ste jak byvalá sopka aľebo ruskove ano
Kočner nehovorí pravdu. Kollára som ešte v marci 2010 informoval o tom, u koho som zisťoval, či existuje voči Kollárovi trestné stíhanie.
02.03.2012 10:16 - otázka od michela
Dobry den p. Sulik.Chcem sa spytat, ako budete presadzovat svoj slub volicom, o dekriminalizacii marihuany?..Je to celospolocensky problem a myslim si, ze skor, ci neskor sa bude musiet urcite nejako riesit, ci chceme, alebo nie.Kriminalizaciou mladeze sa nic neriesi a aj svetove organizacie odporucaju polavit v protidrogovej politike, pretoze ma kontraproduktivny ucinok..Ziadna ina politicka strana to v programoch nespomina.Najdete vobec v parlamente nejaku podporu na tento krok? dakujem
Naďalej máme tento bod v programe a ako píšete, sme jediná politická strana, ktorá chce marihuanu dekriminalizovať. Žiaľ, sme v tom sami, a preto to nejde tak rýchlo, ako by sme si želali. Môžem ale povedať, že už sa napríklad podarilo dekriminalizovať marihuanu pre lekárske účely.
02.03.2012 10:15 - otázka od novinár
Dobrý deň, pán Sulík, Mám dve otázky: 1) Myslím si, že najvyšší ústavní predstavitelia by sa mali tešiť úcte verejnosti. U nás tomu tak nie je. Aj vy ste sa ako predseda parlamentu správali skôr ako tínedžer. Kam to vedie, vidíme... Čo vy na to? 2) Mám strach pred slovom reforma. Vo vašom ponímaní. Mám strach z hlúpostí povystrájaných ministrom Mihálom, ktorý niektoré veci robil pod tlakom Mikloša. Mám strach, že sa to po voľbách vráti. Mám strach z vašich potenciálnych reforiem, keď hovoríte, že je lepšie pracovať ako brať dávky. To áno, určite. Ale SaS ide na to tak, že dávky chce rušiť, či znižovať, ale prácu neponúkate, nevytvárate. V tom je tragédia vašej tzv. reformy. Veci idú samospádom a ak sa niečo náhodou podarí, robíte si zásluhy. Neoprávnene. Bežní ľudia majú z vašej vlády STRACH. Čo vy na to? sa
1. Rád by som pripomenul, že počas môjho funkčného obdobia bola účasť na hlasovaniach historicky najvyššia. Ďalej, že prevádzkové náklady NR SR klesli o 2 milióny eur ročne, to je 8 tisíc eur každý pracovný deň. Tiež som dôsledne dodržiaval rokovací poriadok, a keď si pozriete záznamy z rokovaní, zistíte, že keď došlo k vymknutiu situácie spod kontroly, väčšinou som schôdzu neviedol ja. Chcem tým povedať, že moju prácu som si vykonával riadne. 2. Neviem sa vyjadriť ku každému jednému kroku Mihála, ale viem Vám povedať, že pripravovaná odvodová reforma by bola bývala výborná.
02.03.2012 10:11 - otázka od slovák
Aký máte názor na privatizáciu SPP, Slovenských elektrárni, Slovnaftu a VSZ??? Nemyslíte si, že ak by tieto nazvem to spoločnosti boli v rukách štátu, tak by naša ekonomika a vlastne aj verejné financie by boli v rozkvete, nie ako teraz? prajem pekný deň
Nie je to také jednoznačné. Keby to boli štátne podniky, tak by sa zrejme veselo rozkrádali. Aj keď sa raz za čas nájde poctivý manažér, nikde nie je zaručené, že po jeho odchode sa znovu kradnúť nezačne. Štát jednoducho nie je dobrý vlastník.
02.03.2012 10:09 - otázka od humenčan
Čo hovoríte na to, že máme 26.politických strán nemalo by sa to zredukovať?? veď to nie je predsa normálne aké peniaze nás stoja kampane politických strán a keby to bolo raz za 4 roky, ale teraz to tu máme zas po roku a pol! Tak isto 150 poslancov v národnej rade je zbytočne veľa nestačilo by ich 100? ďalší problém sú romovia, tí maju všetko zadarmo, nie je to rasizmus voči nám "gadžom"?
Založiť politickú stranu a kandidovať s ňou do parlamentných volieb je ústavné právo, preto by som ich počet neobmedzoval. Nakoniec je na voličoch, koľko strán sa do parlamentu dostane. Čo sa týka poslancov, tiež si myslím, že sto by bohate stačilo.
02.03.2012 10:08 - otázka od bojar
Zdravím Vás. Zahraničné noviny už pred mnohými rokmi písali, že je nezdravé, aby v štáte ako je Slovensko finančne dominovali dve supersilné skupiny. To si ešte zoberme všelijaké ich cyperské firmy a majetkovú účasť cez iné nimi ovládané firmy. Čo s tým mienite spraviť?
Myslím, že k výraznému zlepšeniu situácie dôjde, keď sa podarí obmedziť korupciu a potom nebude až tak dôležité koľko a akých veľkých skupín máme. Práve pre obmedzenie korupcie je riadne vyšetrenie kauzy Gorila mimoriadne dôležité.
02.03.2012 10:07 - otázka od Lazar
Dobrý deň prajem! Aký máte názor na zrušenie trestnoprávnej imunity a či ste za zrušenie politických nominácii pr.polícia,GP atď??? Nemal by byť GP, policajný prezident a šéf súdov volený ľudom??? ďakujem a prajem pekný deň
Sme za zrušenie trestnoprávnej imunity, no dovolím si povedať, že priestupková imunita (a nie trestnoprávna) robila z poslancov nadľudí. Preto, lebo keď niekoho zastavila polícia, napríklad kvôli rýchlej jazde, zamával poslaneckým preukazom a išiel ďalej. Pri trestnoprávnej imunite máte akurát zaručené, že vyšetrovanie voči poslancovi môže byť buď po vydaní mandátovo-imunitným výborom alebo po skončení funkčného obdobia.
02.03.2012 10:06 - otázka od matko
Dobrý deň, je pravda, že ste chceli doprivatizovať SPP ako to hovoril pán Kočner? Ako je to u SaS s podporou protestov proti Gorile, ktoré nesúhlasia s korupciou a nefunkčnosťou nášho štátu? Prečo nevyzvala SaS Hrušovského, aby sa dňa 29.2.2012 choval k ľudom v parlamente ako k občanom, čo mu dali mandát? On ich namiesto toho dal ohradiť ako zvieratá a nevpustil ich na zasadnutie, ktoré je verejné?
Doprivatizovanie SPP je úplná hlúposť. V samotnom programovom vyhlásení je napísané, že strategické podniky sa privatizovať nebudú. Protesty proti Gorile podporujeme a sme za to, aby sa tento škandál riadne vyšetril. Použitie kovových zábran pred parlamentom dňa 29. 2. nebolo správne.
02.03.2012 10:04 - otázka od michal
Dobré rano. Pán Sulík zobrali ste niekedy uplatok? Ste podla prieskumov na hranici zvolitelnosti veríte si že sa dostanete do parlamentu? ak by ste sa dostali do parlamentu skym by ste šli do koalicie?
Nie, nezobral som úplatok a rád by som pripomenul, že SaS je jedinou parlamentnou stranou, ktorá nemá žiadne korupčné kauzy. Čo sa týka povolebnej spolupráce, vylúčili sme stranu Smer a o všetkom ostatnom sa bude rozhodovať po voľbách.
02.03.2012 10:03 - otázka od Patrik
Prajem dobry den! Zaujimal by ma Vas nazor : Co tak postihnut poslancov dakou malou pokutou za to ze v parlamente nevydrzali cele volebne obdobie a predcasne su vypisane volby?Ja ked daco pokazim v praci hned som finacne krateny a hrozi mi aj vypoved! Za uprimnu odpoved vopred dakujem! S uctou Patrik!
Myslím si, že takáto pokuta by neplnila svoj účel. Žijeme v parlamentnej demokracii a predčasné voľby musia byť umožnené.
02.03.2012 10:03 - otázka od Juraj
Riso, priznam sa ze ma najviac sklamali na SAS 2 veci: - podla mna dost draha, zasklenena, parlamentna kniznica - stretavanie s Kocnerom a preverovanie kolegov A najviac ma potesil: - hlavne zasadny a nezmeneny postoj k Eurovalu. (Schultzovi si to nandal :-)) - Lubo Galko Ocenujem, ze si chlapsky priznal chybu a ospravedlnil sa aj preto mate moj hlas a ty moj kruzok ;-) Drz sa!
Veľmi pekne ďakujem za hlas a za krúžok. Dovoľ mi, aby som sa vyjadril k tým prvým dvom veciam: 1. Parlamentná knižnica stála vrátane DPH 22 tisíc eur. Regály sú robené masívne a sklo je bezpečnostné, aby mala naozaj dlhú životnosť. Spolu s mojím kancelárom sme znížili prevádzkové náklady o 2 milióny eur ročne, čo je 100-krát viac ako náklady na parlamentnú knižnicu. Preto si myslím, že to rozhodnutie bolo správne. 2. Moje stretávanie s Kočnerom bolo chybou a vyvodil som z toho osobnú zodpovednosť. Čo sa týka preverovania kolegov, tak je pravda, že v marci 2010 som zisťoval, či voči jednému môjmu kolegovi je vedené trestné stíhanie. Dostal som odpoveď, že nie. Toto som môjmu kolegovi už v marci 2010 oznámil ako aj to, že informáciu mám od pána Kočnera.
02.03.2012 09:59 - otázka od Frodo Pytlík
Dobrý deň pán Sulík, chcel by som sa Vás spýtať, že prečo ste nepodporili Euroval, keď živelný bankrot Grécka bude mať za následok rozšírenie dlhovej nákazy do Európy a podľa niektorých štúdií by nás to vyšlo oveľa drahšie ako peniaze vložené do Eurovalu? A ešte by som sa chcel spýtať, že prečo tvrdíte, že aj pre samotných Grékov by bolo výhodnejšie vrátiť sa k Drachme? Lebo keby sa k nej vrátili malo by to za následok živelný bankrot a hyperinfláciu, čo by spôsobilo obrovskú recesiu, ktorá by možno bola horšia ako škrty štátneho rozpočtu v súčasnosti.
Toto, čo píšete jednoducho nie je pravda. Grécka ekonomika tvorí len dve percentá ekonomiky EÚ, a preto by bankrot Grécka nespôsobil žiadnu drámu, obzvlášť keby bolo k nemu došlo už pred dvoma rokmi. Pre Grékov je návrat ku drachme najlepším riešením, lebo spraví grécku ekonomiku konkurencieschopnou. Napríklad tak, že sa prestanú do Grécka dovážať paradajky z Holandska, naopak budú sa tam vyvážať.
02.03.2012 09:57 - otázka od zepp
Dobry den p.Sulik. Prosim Vas, aky je Vas nazor, na verejnopravne media v state? Je v 21.storoci potrebne, aby existovala statna televizia a rozhlas? Nedokaze si to trh vyriesit sam? (Da sa vobec uvazovat u uplnom zruseni?)
Mne osobne verejnoprávne médiá ku šťastiu nechýbajú.
02.03.2012 09:56 - otázka od dalibor
Dobry den pan Richar Sulik.Myslim si ak by ste v zakoniku prace zakazali 300hodin nadcasov rocne matematicky by ste vytvorili na sedem zamestnanych dalsie jedno pracovne miesto nakolko by ludia nenadrabali soboty ako sa to bezne robi pripadne by nerobili sedem dni a dva dni volno ako v znamom bratislavskom zavode na vyrobu aut ale by boli nuteny prijat dalsich ludi aby splnili normu.Preco sa tym vobec nezaoberate.Ved napriklad v nemecku je bezna 35hodinova tyzdenna pracovna doba.Keby robil nemec 48hodin tak by zakonite zamestnavatel prepustil kazdeho siedmeho nemca lebo by to s nadcasmi zvladlo menej nemcov.Preco stale odmietate znizit nadcasy ludom aby zamdestnavatelia museli primat novych ludi.Fakt je to stale len o tych odvodoch zamestnavatela za zamestnanca ze radsej nech jeden maka 48hodin tyzdenne?Je to len o tom?A budete urazat ludi ze sa im nechce robit aj ked nemaju kde?Vam fakt nevadi ze ludia co su bez prace ako napr.ja zivoria z davky 62euro mesacne?Lebo aktivacne sa mozu robit len pol roka za dva roky.Stat kasle na to ze nemam ani na zubara na saty stat vobec nezaujima ze nemam ani na cestu do prace nemam za co vycestovat lebo zo 62 e sa neda nic to je tak na 1chleba mlieko maslo a vypredajove salamy.Uvedomujete si co ste to vlastne s tymi nadcasmi vyviedli?Ludi nechcu zamestnat kapitalisti lebo vela nadcasov mozu robit ti co pracu maju...
Pozrite, keď ste živnostník, tak môžete mať aj tisíc hodín nadčasov, nikto Vám to nezakazuje. Myslím si, že je veľmi dôležité nechať slobodu rozhodovania na zamestnancoch a umožniť zamestnávateľom sa s nimi dohodnúť, ako to vyhovuje práve im, to je zamestnávateľovi a zamestnancovi. Áno, poznám argument, že zamestnanec je donútený a možno v niektorých prípadoch aj dochádza k zneužitiu postavenia zamestnávateľa, ale v drvivej väčšine prípadov to nie je pravda.
02.03.2012 09:54 - otázka od Ján
Z vašej snahy o dekriminalizáciu marihuany a zlepšovanie práv homosexuálov som mal dojem, že ste skôr mierovo orientovaní. Súhlasíte s vyslaním bojovej jednotky do Afganistanu?
Je dôležité, či na vyslanie vojsk existuje mandát OSN. Tak je to v prípade Afganistanu a preto si myslím, že je správne, že aj Slovensko svojou časťou prispieva k vyriešeniu tamojších problémov.
02.03.2012 09:53 - otázka od Jakub
Dobry den pan Sulik, Chcem sa len spytat ze ci viete ze v casoch ked bol prezident R. Suster prisli za nim bankari zo Svajciarska a povedali mu ze vtedajsi minister financii (Ivan Miklos) ma v ich banke 7 miliard korun a ze sa im to nepaci. Suster s tym nespravil nic...Mozno sa staci len spytat..Sustera
Neviem sa k tomuto vyjadriť, ale viem Vám s definitívnou platnosťou povedať, že ja v zahraničných bankách nemám žiadne peniaze.
02.03.2012 09:53 - otázka od Michal Stará Ľubovňa
Pán Sulik sklamal ste ma svojim postojom ku Ivete Radičovej.Vysvetlite mi, ako chcete získať naspäť stratenú dôveru u nej a u mňa? Ďakujem za odpoveď. Michal.
SaS najviac stála za Ivetou Radičovou. Áno, je pravda, že na jeseň 2010 ma jeden človek oslovil s otázkou, či by SaS súhlasila, keby vo vnútri SDKÚ došlo k výmene premiéra. Odpovedal som, že by vláda kvôli SaS nepadla. O tomto stretnutí som informoval Ivetu Radičovú, tiež som jej povedal, kto ma s touto otázkou oslovil. Myslím, že to Ivete Radičovej pomohlo v jej vnútrostraníckom boji.
02.03.2012 09:51 - otázka od alinko
pan Sulik ste ochotný ist na detektor a odpovedat na moje otazky???? cca 10 argument, že detektor je pre zločincov neobstoji.ak ano dajte vediet na narkoman@centrum.sk PS: nikdy som narkoman nebol, ta adresa len tak aby ste mali kde pisat!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Detektor je nástroj pre zločincov, nevidím dôvod, prečo by táto odpoveď nemala obstáť.
02.03.2012 09:51 - otázka od fero
dobry den. som sympatizant SaS, dokonca som za tuto stranu kandidoval v komunalnych volbach. bol som hrdy, ked SaS nepodporila euroval, tak isto ked ste vy osobne diskutoval v nemeckych televiziach. o to viac ma mrzi, aka antikampan sa posledne dni spustila. to, ze sa stretavate s pochybnymi ludmi na vas vrha zle svetlo, no urcite to nie je dovod na odstupenie. ako pragmatik vsak musim povedat, ze by bolo pre stranu lepsie, keby ste odstupili. uvazujete o tom?
Dal som verejný prísľub, že keď nebudem mať najviac krúžkov, že vrátim mandát poslanca NR SR. Myslím si, že takto je to najlepšie, keď priamo voliči rozhodnú, či si želajú, aby som ich v NR SR zastupoval alebo nie.
02.03.2012 09:50 - otázka od Anna
Richard povedz - no nemáš ty smolu, že všetci tí zlodeji čo tu už kradnú 20 rokov unikajú spravodlivosti a teba takto nachytajú na "hruškách"? To sa už v tejto republike nenájde jeden poctivý človek?
Lenže to nie je tak, že mňa nachytali "na hruškách" pri kradnutí. Chcel by som pripomenúť, že SaS je jediná parlamentná strana, ktorá nemá žiadne, opakujem žiadne, korupčné kauzy.
02.03.2012 09:49 - otázka od J.M.Garrido - mecom group
Riško, poznam zakulisie, prezradte svetu vas vztah s Jožkom Špirkom z Penty. Skuste pravdu, lebo inak ju zavesim na net ja sam a bude vas to viac boliet, viac ako sasanka. A ak neodpoviete urobim to tiež.
Kľudne zaveste, nemám čo skrývať. Joža Špirka poznám niekoľko rokov z čias, kedy podporoval odvodový bonus ako člen prezídia Republikovej únie zamestnávateľov. To je všetko, žiadne peniaze som od neho nedostal.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu